Läätsed on äärmiselt toitvad toiduaineid, millega saab rikastada juba ammutuntud tomati kurgi salatit. Kui salatile lisada veel kõrvitsaseemneid ja oliiviõli, saab organism ka vajalikke rasvhappeid.
Kogus 2-le
1 suurem (u 180g) tomat
1 keskmist (u 250 g) kurki
1 pea frillice salatit
80 g punaseid läätsesi
Himaalaja soola
pipart
2 sl oliiviõli
1 tl kvaliteetset veiniäädikat
2 sl röstitud kõrvitsaseemneid
1. Loputa läätsed korralikult jooksva vee all läbi. Keeda läätsed soolaga maitsestatud vees pakendil märgitud aeg. Kurna läätsed, loputa külma vee all ning jäta jahtuma.
2. Lõika frillice salat, tomat ja kurk meelepärasteks tükkideks. Sega kausis kokku oliiviõli, veiniäädika, soola ja pipraga.
3. Lisa juurde punased läätsed ning röstitud kõrvitsaseemned.
Serveeri täisteraleivaga või mõne toidu lisandiks.
Kogus 2-le
1 suurem (u 180g) tomat
1 keskmist (u 250 g) kurki
1 pea frillice salatit
80 g punaseid läätsesi
Himaalaja soola
pipart
2 sl oliiviõli
1 tl kvaliteetset veiniäädikat
2 sl röstitud kõrvitsaseemneid
1. Loputa läätsed korralikult jooksva vee all läbi. Keeda läätsed soolaga maitsestatud vees pakendil märgitud aeg. Kurna läätsed, loputa külma vee all ning jäta jahtuma.
2. Lõika frillice salat, tomat ja kurk meelepärasteks tükkideks. Sega kausis kokku oliiviõli, veiniäädika, soola ja pipraga.
3. Lisa juurde punased läätsed ning röstitud kõrvitsaseemned.
Serveeri täisteraleivaga või mõne toidu lisandiks.
0 comments:
Postita kommentaar