Kook on viimasel ajal meie majas pigem erand, kui reegel. Seda pigem seetõttu et pole enam koogi isu ning igapäevased puuviljad rahuldavad magusa vajaduse täielikult.
Põhi:
3 dl täistera kaerajahu
2 sl rafineerimata roosuhkrut
75 g taluvõid
vahele:
40 g röstitud india pähkleid
täidis:
660 g kodujuustu hapukoorega (Otto)
2 sl rafineerimata roosuhkrut
100 g kookoshelbeid
2 dl vahukoort
1 sl rafineerimata roosuhkrut
6 lehtželatiini
250 g jõhvikaid
2 sl mett
3 lehtželatiini
1. Sega täisterakaerajahu, suhkur, sulatatud või ühlaseks massiks. Suru märja käega küpsetuspaberiga kaetud 24-cm koogivormi põhja ning küpseta 200C ahjus 10-15 minutit. Jäta jahtuma.
2. Haki röstitud india pähklid väiksemaks ning puista koogipõhjale.
3. Purusta blenderis kodujuust koos suhkruga. Sega hulka kookoshelbed.
4. Vahusta vahukoor 1sl roosuhkruga. Sega kodujuustusegu ja vahukoor ühtlaseks. Pigista lehtželatiinist üleliigne vesi välja ning sulata mikrolaineahjus või kuumas vees. Sega želatiinisegule pisut täidist ning sega ettevaatlikult kogu täidisega. Vala segu vormi ning tõsta külmikusse tahenema.
5. Purusta jõhvikad ning lisa neile mesi. Leota želatiinilehti 10 minutit külmas vees. Pigista liigne vedelik välja ning sulata mikrolaineahjus või kuumas vees. Jahuta pisut ning sega purustatud jõhvikatega ning vala koogivormi pealmiseks kihiks. Jäta kook külmikusse vähemalt 4 tunniks tahenema.
Põhi:
3 dl täistera kaerajahu
2 sl rafineerimata roosuhkrut
75 g taluvõid
vahele:
40 g röstitud india pähkleid
täidis:
660 g kodujuustu hapukoorega (Otto)
2 sl rafineerimata roosuhkrut
100 g kookoshelbeid
2 dl vahukoort
1 sl rafineerimata roosuhkrut
6 lehtželatiini
250 g jõhvikaid
2 sl mett
3 lehtželatiini
1. Sega täisterakaerajahu, suhkur, sulatatud või ühlaseks massiks. Suru märja käega küpsetuspaberiga kaetud 24-cm koogivormi põhja ning küpseta 200C ahjus 10-15 minutit. Jäta jahtuma.
2. Haki röstitud india pähklid väiksemaks ning puista koogipõhjale.
3. Purusta blenderis kodujuust koos suhkruga. Sega hulka kookoshelbed.
4. Vahusta vahukoor 1sl roosuhkruga. Sega kodujuustusegu ja vahukoor ühtlaseks. Pigista lehtželatiinist üleliigne vesi välja ning sulata mikrolaineahjus või kuumas vees. Sega želatiinisegule pisut täidist ning sega ettevaatlikult kogu täidisega. Vala segu vormi ning tõsta külmikusse tahenema.
5. Purusta jõhvikad ning lisa neile mesi. Leota želatiinilehti 10 minutit külmas vees. Pigista liigne vedelik välja ning sulata mikrolaineahjus või kuumas vees. Jahuta pisut ning sega purustatud jõhvikatega ning vala koogivormi pealmiseks kihiks. Jäta kook külmikusse vähemalt 4 tunniks tahenema.
0 comments:
Postita kommentaar