Ahjuõuna kohupiimakook mustsõstardega

02 detsember 2013 2 comments
Ilusat advendiaega! Sel aastal on ilm ikka väga kalendris ning täitsa tore oli vaadata, kui advendiks maa oli kergelt valge lumega kaetud. Siiski külm ei ole minu lemmik ning hetke -2 tundub kui -20 nii et kapist said uggsid ja sulejope välja aetud.
Kook, mille esimeseks advendiks valmistasin, ei olnud võibolla traditsiooniliselt jõululine aga esimeseks advendiks minumeelest piisavalt sobiv. Ahjuõunad kerge kaneelise maitsega sobisid hästi hapukate, suvel sügavkülma varutud, mustsõstardega ning madalal kuumusel küpsetatud kook jättis kohupiima ilusalt valgeks.

põhi:
170 g digestive küpsiseid
70 g võid
50 ml kakaod

kate:
1 kg Ahjuõuna ricotta kohupiimakreemi (Otto)
3 muna
30 g mandlijahu
2 tl vaniljesuhkrut
150 g mustsõstraid (külmutatud)

1. Sega kakao purustatud küpsistega ning sega kokku sulatatud võiga. Suru segu 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
2. Kuumuta ahi 160 C-ni. Mikserda toasoe kohupiimakreem ja vaniljesuhkur ühtlaseks. Lisa ükshaaval munad ning vahusta, kuni täidis on ühtlane. Lisa vahustades mandlijahu. Vala täidis küpsisepõhjale, laota peale (külmutatud) mustsõstrad ning tõsta 45 minutiks ahju küpsema. Jahuta kook toatemperatuuril korralikult maha, tõsta üleööks külmkappi ning serveeri järgmisel päeval.




2 comments:

  • Anonüümne ütles ...

    Väga isuäratava välimusega kook! Kas põhja ja vormi vahele peaks küpsetuspaberi ka asetama, või põhja määrima?

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD