Tšillitriibuga brownied ehk death by chocolate

31 oktoober 2013 4 comments
Tšilli ja šokolaad on ammu teada kooslus, mis omavahel ideaalselt klapib. Kui soov on saada šokolaadisemat ja mitte nii magusaid brownie'sid siis soovitan kasutada 70% šokolaadi, kuid magusama death by chocolate valmistamiseks võib kasutada ka väiksema kakaosisaldusega šokolaadi. Tšilli annab mõnusa krehvtise maitsenüansi ja kui tundub et toorjuustus olevast tšillist on vähe, võib toorjuustutäidisele tšillit juurde lisada. Brownie'sid on mugav külakostiks kaasa pakkida kasutades paberist muffinivorme.

Vaja läheb:
300 g tumedat šokolaadi
150 g võid
3 muna
50 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
60 g riisijahu (või nisujahu)

200 g sweet tšilli toorjuustu (Philadelphia)
1 muna
1 sl suhkrut


1. Sulata kuubikuteks lõigatud või ja tükkideks murtud šokolaad veevanni kohale asetatud klaaskausis. Sega pidevalt. Kui šokolaad on sulanud tõsta kõrvale.
2. Samal ajal vahusta munad, vaniljesuhkur ja suhkur kohevaks vahuks. Sõelu sisse riisijahu (või nisujahu). Sega ettevaatlikult sisse sulanud šokolaad ning sega ühtlaseks.
3. Vahusta toasoe toorjuust, muna ja suhkur ühtlaseks.
4. Vooderda 20x30 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga. Vala 1/3 šokolaaditäidisest vormi, jaota peale toorjuustusegu ning kata ülejäänud šokolaadiseguga. Küpseta 180C juures 17-18 minutit.

4 comments:

  • Anonüümne ütles ...

    Proovisin ka siis kooki teha. Kui retseptis öeldud et kook peab ahjus olema 17-18 min, siis selle aja peale oli minu kook üpris vedel. Seega pidin kooki tunduvalt kauem hoidma. Ja kui ta ahjust välja võtsin, siis kook pudenes suht laiali-eriti just see pealmine kiht.

    Kuidas teistel õnnestus, kes teinud. Kas tegin ehk midagi valesti?

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD