mmmmm šokolaad - mu lemmik. Mul oli juba omajagu šokolaadi ja šokolaadi jääke sahtlisse jäänud ja pidasin mõnda aega plaani, mida nendega peale hakata. Lõpuks valmis imelihtne kuid mõnusalt magus suutäis, mis meenutab kirjut koera, kuid pole nii magus - sellest ka nimi Uudne kirju koer. Valmistamine on isegi lihtsam, kui kirjul koeral ning gluteenitundlikele magusasõpradele on see ka gluteenivaba, kuna ei sisalda küpsiseid. Kõige keerulisem selle retsepti juures on ilmselt šokolaadi sulatamine, ning juhuslikult leidsin abistava lehe kus on päris head nõuanded šokolaadi sulatamiseks. Nii, et kui peaks kas veetilk minema sulatatava šokolaadi sisse saab šokolaadi päästa lisades 1 tl head toiduõli, samuti on seal juhend kuidas kasutada mikrolaineahju šokolaadi sulatamiseks.
400 g tumedat šokolaadi (või 200g tumedat ja 200 g piimašokolaadi)
250 g Milka toorjuustu
50 g röstitud mandleid
50 g röstitud metspähkleid
50 g marmelaadi
50 g kuivatatud aprikoosi
Haki mandlid, metspähklid, marmelaad ja kuivatatud aprikoos pisut väiksemaks. Niisuta küpsetuspaber jooksva vee all ning pigista üleliigne vesi välja. Suru paber 10 x 20 cm ahjuvormi või muu anuma põhja ja külgedele. Haki ka šokolaad väikesteks tükkideks. Sega kokku toasooja toorjuustuga ning sulata kuumavee anuma kohal kuni šokolaad on sulanud. Sega sisse pähklid, marmelaad ja aprikoos ning vala šokolaadisegu vormi. Aseta vähemalt 4 tunniks külmkappi. Serveerimiseks lõika 1 cm laiused viilud.
400 g tumedat šokolaadi (või 200g tumedat ja 200 g piimašokolaadi)
250 g Milka toorjuustu
50 g röstitud mandleid
50 g röstitud metspähkleid
50 g marmelaadi
50 g kuivatatud aprikoosi
Haki mandlid, metspähklid, marmelaad ja kuivatatud aprikoos pisut väiksemaks. Niisuta küpsetuspaber jooksva vee all ning pigista üleliigne vesi välja. Suru paber 10 x 20 cm ahjuvormi või muu anuma põhja ja külgedele. Haki ka šokolaad väikesteks tükkideks. Sega kokku toasooja toorjuustuga ning sulata kuumavee anuma kohal kuni šokolaad on sulanud. Sega sisse pähklid, marmelaad ja aprikoos ning vala šokolaadisegu vormi. Aseta vähemalt 4 tunniks külmkappi. Serveerimiseks lõika 1 cm laiused viilud.
1 comments:
OMG ma tahan KOHE järgi teha.
Postita kommentaar