Tšilline rukki-ploomikook

26 august 2013 0 comments
Sel laupäeval oli taluturul juba kodumaiseid ploome müügil ning tekkis vastupandamatu isu koogi järgi, mis sisaldab ploome ja rukkijahu.Valmis tõeliselt maalähedane ploomikook kus rukkijahu, kohupiim ning ploomid sobivad väga hästi kokku. Eriliselt kerge õhetuse jätab kurku peale koogi söömist täidisesse lisatud tšilli toorjuust, mida esmalt hammustades ei märkagi. Kellele tšilli ei meeldi võib selle asendada tavalise toorjuustuga.

Vaja läheb:
2 dl rukkijahu
50 ml suhkrut
50 g võid
1 sl toorkakaod

250 g maitsestamata ricotta kohupiimapastat (Otto)
200 g sweet chilli toorjuustu (Philadelphia)
1 muna
50 ml suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
200- 250 g ploome

1. Sega kokku rukkijahu, suhkur ja kakao. Haki sisse külm või ning töötle käte vahel või köögkombainis purutaoliseks massiks.
2. Vahusta toasoe toorjuust, ricotta ja suhkur ühtlaseks. Lisa muna ning vaniljesuhkur.
3. Eemalda ploomidelt kivid ning lõika neljaks (suuremad ploomid kuueks).
4. Vala 2/3 purust küpsetuspaberiga vooderdatud 20-24 cm läbimõõduga koogivormi. Suru kergelt käega kinni. Vala peale toorjuustutäidis ning tõsta peale ploomid. Puista peale ülejäänud purutaigen ning küpseta 180C ahjus 40 minutit. Lase enne sööma asumist koogil korralikult maha jahtuda.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD