Sibulast kleepjas kana kintsuliha koos praetud rooma kapsaga

03 juuni 2013 0 comments
See sibulatega glasuuritud kanakintsuliha on meie laual tihe külaline, kuid blogisse pole seda pannud kuna ei ole leidnud talle avalikkusele kuulutamist väärilist kaaslast. Nüüd, kui mehe vend soovitas valmistada praetud roomakapsast, olin otsustanud, et see saabki kanakintsudele vääriliseks kaaslaseks minu blogis. Kana on lihtsalt niivõrd lihtne ja ülimalt maitsev. Minul valmis see selliselt et tehes muid asjatoimetusi jäi kord pann kanakintsude ja sibulaga kauem pannile ja kui selle avastasin oli maitsev roog iseenesest minule jõudnud ning iga kord kui ma seda valmistan, nendin et on ikka üks hea roog küll. Tavaliselt on mul kana kõrvale värske salat, nendest komponentidest mis mul kapis leidub, kuid need praetud roomakapsad on tõeline leid. Olenemata sellest, et mu ülejäänud pere ei ole seda veel söönud siis ma ei imesta kui vähemalt ühele nendest see meeltmööda on. Ilmselt lapsed vaatavad meid jälle selliste nägudega, et mis asja te jälle sööte. Igatahes soovitan proovida! Kapsas peaks jääma keskelt krõmps ja kuigi lehed on pehmed, maitsevad need tänu marinaadile ja kapsa enda mahlasusele imehästi.

Vajad:
4 kana või broileri kintsuliha (naha ja kondita)
1 keskmine sibul
mere- või himaalaja soola
värskelt jahvatatud

1-2 mini (või tavalist) roomakapsast

marinaad
1 tl valget balsamicot
3 tl oliivõli
2 tl sidrunimahla
soola
pipart

1. Rebi suuremad kapsalehed soovi korral väiksemaks, loputa veega üle, et muld vmt ei jääks lehtedele. Aseta suuremasse kaussi. Sega klaasis või väiksemas nõus kokku kapsa jaoks marinaad, selleks sega kõik komponendid ühtlaseks, maitsesta soola ja pipraga ning vala kapsastele.
2. Lõika kintsuliha pooleks. Viiluta sibul ning pane pann keskmiselt kuumemale pliidiplaadile soojenema. Lisa pannile sibul ja kana kintsuliha. Maitsesta soola ja pipraga ning kata kaanega. Prae aegajalt segades, kuni sibulad on muutunud pruunikaks ning liha on küps (umbes 15-20 minutit).
3. Samal ajal kui kana praeb aja teine pann kuumaks. Lisa kuumale pannile marineeritud rooma kapsas ning kuumuta aegajalt segades kuni lehed on muutunud pisut kuldseks (paarist kuni 5 minutist peaks piisama, kuid see oleneb panni kuumusest).
Tõsta kõik taldrikule ning serveeri soojalt.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD