Selline tort on kindlasti iga lapse unistus ja just tänasele värskele kolmesele selle valmistasin. Kook on seest ka igati lapsepärane - nagu küpsistort, kuid ei ole ka ja koogi sisse läheb vaid 5 komponenti. Koogi peal kasutasin nööbikomme aga võib kasutada ka smarties komme. Koogi katmiseks kulus kaks pakki ehk umbes 350g. Lisaks koogi äärde veel pool pakki, aga seda ei pea lisama, kui see liigne raiskamine tundub :)
Kommid tuleks koogile panna kohe enne serveerimist, sest need hakkavad kibekiirelt sulama.
Vajad:
180g digestive küpsiseid
80g võid
1 kg (4 pakki) ricotta kohupiimapastat rosinatega
1 pakk kondenspiimamaitselisi küpsiseid
12 g želatiini (7 lehtželatiini)
2-3 pakki nööbikomme kaunistuseks
1. Purusta digestive küpsised ning sega sulatatud võiga. Vooderda 24-cm koogivorm küpsetuspaberiga ning suru küpsisepuru koogivormi põhja.
2. Aseta želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku. Purusta kondenspiimamaitselised küpsised väiksemaks (6-7 tükiks). Sulata želariin kuuma veega täidetud anuma kohal (või sulata 20 sekundit mikrolaineahjus) jahuta pisut ning sega ettevaatlikult ricottaga. Lisa kiirelt juurde küpsised, sega ühtlaseks ning vala koogivormi. Silu lusikaga ühtlaseks ning tõsta neljaks tunniks või ööseks külmkappi. Enne serveerimist tõsta koogile kommid.
Kommid tuleks koogile panna kohe enne serveerimist, sest need hakkavad kibekiirelt sulama.
Vajad:
180g digestive küpsiseid
80g võid
1 kg (4 pakki) ricotta kohupiimapastat rosinatega
1 pakk kondenspiimamaitselisi küpsiseid
12 g želatiini (7 lehtželatiini)
2-3 pakki nööbikomme kaunistuseks
1. Purusta digestive küpsised ning sega sulatatud võiga. Vooderda 24-cm koogivorm küpsetuspaberiga ning suru küpsisepuru koogivormi põhja.
2. Aseta želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku. Purusta kondenspiimamaitselised küpsised väiksemaks (6-7 tükiks). Sulata želariin kuuma veega täidetud anuma kohal (või sulata 20 sekundit mikrolaineahjus) jahuta pisut ning sega ettevaatlikult ricottaga. Lisa kiirelt juurde küpsised, sega ühtlaseks ning vala koogivormi. Silu lusikaga ühtlaseks ning tõsta neljaks tunniks või ööseks külmkappi. Enne serveerimist tõsta koogile kommid.
0 comments:
Postita kommentaar