Külm šokolaadi - pähklikook

18 aprill 2013 2 comments
Pole küll see ilm teab mis soe, kuid kooki, mis on jäätiselikult külm on soojas toas siiski mõnus süüa. Praegu on just õige aeg teha selliseid külmkooke, kui sügavkülm on eelmise aasta saagist puhtaks söödud, või siis peaaegu puhtaks söödud ja üks tort mahub vahelduseks sügavkülma ideaalselt. Koogi sisse panin parapähkleid, kuid need võib vabalt asendada ka muu pähklisordiga.


240g digestive küpsiseid
80g võid
80 g tumedat šokolaadi

700g Milka toorjuustu
2 dl vahukoort
2 tl vaniljesuhkrut
100g parapähkleid

1. Purusta küpsised. Sulata või ja šokolaad ning sega küpsisepuruga. Vooderda 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning suru küpsisepuru vormi põhja ka äärtele.
2. Vahusta toasoe toorjuust kreemjaks. Vahusta teises nõus vahukoor kerdelt vahtu, lisa edasi vahustades vaniljesuhkur. Sega 1/4 vahukoorest toorjuustuga ning sega hästi läbi. Lisa ülejäänud vahukoor ning sega spaatliga ettevaatlikult ühtlaseks. Sega hulka jämedalt hakitud pähklid ning vala täidis koogipõhjale. Kata kook kilega ning tõsta 4-6 tunniks sügavkülma. Enne serveerimist lase koogis 15 minutit toatemperatuuril seista, eemalda ettevaatlikult koogiserv.

2 comments:

  • Mariann ütles ...

    Kas koogi peab just sügavkülma panema või piisab ka tavalisest külmutusest? Päris jäätiselist kooki ei taha,aga muidu prooviks küll,tundub maru hea!

  • Kristel ütles ...

    Ma ei ole ise seda kooki lihtsalt külmikus hoidnud, kuid arvan, et tavalises külmikus jääb kook liiga pehme. Soovitan ta siiski sügavkülma panna - ei pea kartma, et kook jäätiseliseks läheb, seda enam kui enne väljavõtmist lasta tal toatemperatuuril seista.

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD