Rukkipõhjal kilupirukas

28 jaanuar 2013 3 comments
Mõnusalt mureda põhjaga pirukas, milles ei ole midagi keerulist ning vürtsikilu, muna ja sibul toimivad alati. Pirukapõhja retsept jäi silma E-M. Liiv ja H-M Alamaa raamatust Magusad ahvatlused. Muutsin seda vaid niipalju, et lisasin tuhksuhkru asemel demerara suhkrut ja 4 tl vett, kuna ilma veeta oli pirukapõhi pudi mis pudi.


Põhi:
250g rukkijahu
1 tl demerara suhkrut
100 g võid
50 g parmesani juustu
4 tl külma vett

Täidis
1 karp (200g) toorjuustu küüslaugu ja ürtidega (Philadelphia)
1 muna
2 keedetud muna
pool sibulat
100g vürtsikilu fileed
soola

1. Põhja valmistamiseks sega jahu suhkruga. Haki külm või jahuga segi ning lisa peene riiviga riivitud parmesani juust. Lisa külm vesi ning mätsi taignaks. Vooderda pirukavormi (nt 26cm läbimõõduga) põhi ja cm kõrguse ulatuses ääred taignaga ning aseta mõneks hetkeks külmkappi.
2. Kuumuta ahi 200 C-ni küpseta pirukapõhja 10 minutit.
3. Vispelda täidise jaoks muna ja toasoe toorjuust, kuni saavutad ühtlase massi, maitsesta kergelt soolaga. Keeda munad ning haki suuremateks tükkideks. Viiluta sibulad ning tõsta kõrvale.
4. Määri põhjale toorjuustusegu, lao sellele viilutatud sibul, hakitud muna ning viimasena vürtsikilu fileed.
5. Küpseta pirukat 15 minutit 200 C ahjus. Jahuta pisut ning söö soojalt.

3 comments:

  • Mari ütles ...

    Tere!

    Üritasin täna Sinu retsepti järgi proovida. Esialgu retsepti uurides, lasin koostisosadelt vaid silmadega üle, et teaks mida poest pean varuma. TEgema hakates tundusid aga osad kogused VÄGA VALED. Nt 2 teelusikat vett ja 1 tl demerara suhkurt. Lisasin õlemaid dtunduvalt rohkem, kuid põhi jäi mul siiki pehme, aga seda ilmselt seetõttu, et unustasin eelküpsetada põhja. Oleksin täpsemate koguste eest väga tänulik :)

  • Kristel ütles ...

    Tere,
    Olen kindel et retseptis on kõik kogused korrektselt kirjas ning soovitan vee ja suhkru kogusest kinni pidada. Vett on lisatud 4 tl seetõttu et tainas paremini töödeldav oleks ja kuna tegemist on siiski soolase põhjaga siis 1 tl suhkrust piisab. Põhjus miks teil põhi pehme jäi on ikkagi sellest et see jäi eelküpsetamata.

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD