Ricotta pliinid sibula, kalamarjaga ja hapukoorega

27 detsember 2012 0 comments
ma olen juba mõnda aega mõelnud et võiks proovida pliine tega ricottast, kuid küll on jäänud tatrajahu ostmata ning küll on kimbutamas mind kõhuviirus, mis teatavasti hoiab mind köögist võimalikult kaugele. Aga nüüd, enne jõule sai see asi ära proovitud ning tulemus oli väga mõnus. Kui muidu valmistatakse pliine taignast, kus kasutatakse pärmi siis minu versioonis sai pärm ja piim asendatud ricottaga. Nii et aastavahetuse lauale on pliinid, sellisel kujul valmistatult, kindlustatud.


umbes 12 keskmiselt paksemat pliini:
2 muna
pisut soola
200g ricotta kohupiima
2 sl nisujahu
3sl tatrajahu
sidrunipipart

kalamarja
sibulat
hapukoort

1. Vahusta munad vähese soolaga kohevaks, sega hulka ricotta ja maitsesta soola ja sidrunipipraga. Lisa jahud ning sega ühtaseks.
2. Küpseta pliinid keskmisel kuumusel kuldseks ning serveeri peeneks hakitud sibula, kalamarja ja hapukoorega.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD