Quiche spargli ja prosciuttoga

05 juuni 2012 3 comments
Spargel ja posciutto on juba ka varasemast tuntud ideaalkooslus, mis siis oleks veel parem kui need panna koos pirukasse, või veel parem quiche'i.  Soola kogus täidises on suhteliselt olematu, seda seetõttu, et prosciutto on piisavalt soolane andmaks pirukale piisav soolasus. 

Tainas:
100g võid
200 g jahu
70 ml külma vett

Täidis:
250 g ricotta kohupiima
1,5 dl piima
peotäis murulauku
150 g värsket sparglit
3 muna
0,5 tl soola
120g prosciutto sinki
80g värskelt riivitud parmesani või Fortet

1. Taigna jaoks töötle külm või jahuga noa abil või köögikombainis ühtlaseks. Lisa vähehaaval külm vesi kuni segu muutub tugevaks taignaks. Vormi taignast pall ning aseta 40 minutiks külmikusse tahenema.
2. Täidise jaoks puhasta köögiviljakoorijaga spargli varte puitunud osa ning lõika alumine osa ära. Aja potitäis soolaga maitsestatud vett keema ning keeda sparglit 2-3 minutit. Keetmisaeg sõltub spargli jämedusest. Eemalda spargel keevast veest, nõruta ja tõsta ülejäänd täidise valmimise ajaks jahtuma.
3. Sega ricotta ja piim. Lisa juurde hakitud murulauk, lahtiklopitud munad, värskelt riivitud parmesan ning 2/3 tükeldatud prosciuttost. Lõika spargel väikesteks tükkideks, jättes alles mõned pikemad spargli otsad quiche kaunistamiseks. Sega tükeldatud spargel täidisesse.
4. Tõsta tainas külmikust välja ning rulli jahusel alusel pisut suuremaks kui pirukavorm. Vooderda pirukavorm küpsetuspaberiga ning tõsta tainas paberile nii, et väike osa täinast jääb üle ääre rippuma. Vala täidis taignale, aseta peale pikemad sparglivarred ning nende keskele ports viilutatud prosciuttot. Tõsta ääred täidisele ning küpseta 180 c juures 50 minutit.
Jahuta pisut ning söö koos värske salatiga.

3 comments:

  • Kristel ütles ...

    Aitäh Juta, eks ma ikka püüa kasvõi oma piltidega edasi areneda, pika jutu kirjutajat minust niikuinii ei ole siis ehk pildid räägivad minu eest :)

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD