Täidetud munad on ajatu klassika ja iga pidulaua lahutamatu kaaslane. Täidetud mune on imelihtne valmistada ja maitseb tõenäoliselt enamikele. Kui lihavõtte pühadest jäi järgi mune, siis alljärgnev on üks lihtne ja maitsev moodus kus saab keedumunad ära kasutada.
4 keedumuna
pool šalottsibulat
40 g maasuitsu ribiliha (või muud maasuitsusinki)
50 ml majoneesi
1 tl põltsamaa kanget sinepit
pisut soola-pipart
paar viilu maasuitsu ribiliha või muud suitsusinki kaunistuseks
Poolita jahtunud ja kooritud keedumunad pikkupidi. Eemalda ettevaatlikult munakollased ning vahusta majoneesi ja põltsamaa sinepiga kreemjaks. Haki šalottsibul ja suitsusink hästi peeneks ning lisa majoneesisegusse. Haki kaunistamiseks mõeldud suitsusink, prae kuumal pannil krõbedaks ning nõruta üleliigsest rasvast köögipaberil. Täida munaõõnsused valminud täidisega. Täitmiseks on mugav kasutada suurema avaga toidupritsi või tõsta lusikaga täidisekuhi munadele ning tõsta peale krõbedad singitükid.
4 keedumuna
pool šalottsibulat
40 g maasuitsu ribiliha (või muud maasuitsusinki)
50 ml majoneesi
1 tl põltsamaa kanget sinepit
pisut soola-pipart
paar viilu maasuitsu ribiliha või muud suitsusinki kaunistuseks
Poolita jahtunud ja kooritud keedumunad pikkupidi. Eemalda ettevaatlikult munakollased ning vahusta majoneesi ja põltsamaa sinepiga kreemjaks. Haki šalottsibul ja suitsusink hästi peeneks ning lisa majoneesisegusse. Haki kaunistamiseks mõeldud suitsusink, prae kuumal pannil krõbedaks ning nõruta üleliigsest rasvast köögipaberil. Täida munaõõnsused valminud täidisega. Täitmiseks on mugav kasutada suurema avaga toidupritsi või tõsta lusikaga täidisekuhi munadele ning tõsta peale krõbedad singitükid.
0 comments:
Postita kommentaar