Singi-sibula pirukas

23 märts 2012 2 comments
Ma ei olnud ammu valmistanud soolast pirukat ja nii ma "kapist kokku" selle piruka valmistasin, ehk siis sisse sai kõike mida kapis leidus. Ilmselt tähelepanelik lugeja mõtleb, et mul peavad olema hiigelkapid kui kõike seda sisaldavad aga mu kapid just hiiglaslikud pole aga suht punnis on nad siiski. See kõik tuleneb sellest, kui ma oma tavalisel poetuuril käin varun kappi ikka kõike sellist mida ma tihti kasutan ja vahest ka midagi sellist, mille järgi isu on aga hiljem kodus selgub, et midagi olulist jäi ikka poodi. Ilmselt võib mind kvalifitseerida kui toidupoe ostuhull sest mul ei ole mingi probleem toidupoes ära kulutada 2-3h ja siis koju saabuda rumal rahuloluirve suul. Juba ammu ma ei taha teada missugused summad mul kuulõikes toidupoodi jäävad ja parem ongi nii, et las see jääb saladuseks ka minu jaoks. Pirukast niipalju siis et pirukapõhi muffinisegust jäi mõnusalt soolane ja ürdine. Täidis mõnusalt kreemine ja prosciutto seal peal andis mõnusat soolast krõmpsu mekki. Kellel prosciutto crudo sinki ei ole võib asendada taisema toorsuitsupeekoni või hispaania serrano singiga. Pirukat võib valmistada ka muffinipanni pesades, kus peaks valmima 12 keskmise suurusega suupistepirukat. Maitses hästi soojalt, kuid järgmisel päeval oli see samuti maitsev.

Vajad:
1 pakk Vilma muffinisegu basiilikuga
120g võid
1dl vett

3 suuremat sibulat
pisut õli 
vett
500 g ricotta kohupiimapastat
150 g riivitud parmesani
2 muna
riivitud muskaatpähklit
100g prosciutto crudo sinki
kuivatatud oreganot

1. Koori sibulad ja viiluta. Vala sorts õli väiksemasse potti. Lisa sibulad ja niipalju vett, et sibulad on kaetud. Kuumuta sibulaid keskmisel kuumusel umbes 20 minutit ning jälgi, et vesi ei keeks ära. Lase pisut jahtuda.
2. Sulata või. Lisa sulavõile muffinisegu ning lisa vesi. Sega ühtlaseks taignaks ja suru nt 28-cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele.
3. Sega kausis ricotta, riivitud parmesan, munad ning sibulad. Maitsesta vähese riivitud muskaatpähkliga.
4. Vala segu pirukapõhjale, lõika prosciutto tükkideks ning lao kõige peale. Küpseta 180c-ni eelkuumutatud ahjus 40 minutit.
Serveeri soojalt värske salatiga.


2 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD