Üks mõnus kõrvitsa püreesupp

01 november 2011 0 comments
Halloweeniks tegin alloleva kõrvitsasupi. Lapsed küll põlgasid ära kuid meile maitses väga. Idee just sellise supi valmistamiseks tuli Marju blogist aga minule sobivate mugandustega.

Vajad 4 portsu jaoks:
30g võid
veidi oliivõli
700g kõrvitsat
2 kartulit
2 porgandit
1 väiksem sibul
1 küüslauk
1 hapumat sorti väiksem õun
0,5tk köögiviljapuljongi kuubikut
soola-pipart
riivitud muskaatpähklit
200g toorjuustu (nt Philadelphia Original)

100g suitsupeekonit
tšillisädemeid

Koori ja tükelda kõrvits, kartul, porgand ja õun kuubikuteks. Sibul ja küüslauk haki peenikeseks. Sulata potis või millele lisa pisut oliivõli. Pane köögiviljad (va õun) potti ning pruunista pisut aega võis. Lisa 0.5 l vett ja puljongikuubik. Sega ja keeda tasasel tulel u 20 minutit. Viimasena lisa ka õun ning keeda veel u 5 minutit.
Püreesta supp saumiksriga. maitsesta soola ja pipraga ning sega sisse toorjuust. Pane pott tagasi tulele ning kuumuta keemiseni.
Samal ajal aja pann kuumaks ning prae peekonid krõbedaks ning aseta köögipaberile nõrguma. Tõsta supile peale krõbedad peekoniribad ja jahvata peale tšillisädemeid.

korvitsasupp

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD