Bruschettad trühvlikreemi, rukola ja prosciuttoga

28 september 2011 2 comments
Viimati valmistatud bruschettadest jäi mul maitsete kogumise ajunurka need kummitama. Kuna aga oli ees ootamas pikem nädalalõpp Itaalias, siis lootsin seda isukest rahuldada kohalike bruschettadega. Suur oli aga minu üllatus kui üheski toitlustusasutuses, kuhu sööma läksime, neid menüüs ei olnud. Viimsel õhtul, kui olime end kenasti, küll aga pisut vara ööklubisse vedanud ja ootasime peo algust sealses restoranis. Küsisime, kas neil bruschettasid on? vastus saabus nagu ikka, et menüüs ei ole aga ok, me teeme teile - tehtigi ja igale u 10 saia ning erineva ning mitmekülgse valikuga ...nämm. Kahjuks tolkorral ei olnud mul ööklubisse minnes fotokat kaasa võetud ning pilti valmistatud valikust pole, küll aga alljärgnev on midagi taolist, mis meile seal valikust lauda oli toodud. Trühvlisalsa mida kasutasin trühvlikreemi valmistamisest, ostsin samuti itaaliast ning mul ei ole aimugi kas siinses kaubanduses seda saada on, kui keegi lugejatest on seda kusagil näinud müügil siis olen väga tänulik selle info eest.

Trühvlitest veel niipalju, et umbes aastajagu tagasi ei teadnud ma midagi trühvlitest, va siis nendest magusatest kommidest mida ka trühvliteks kutsutakse, aga mitte maa-alustest seentest. Ammugi ma ei olnud teadlik, kui hästi need veel maitsevad. Seen ise on küll väga tugeva maitsega ning tohutulr kallis, ehk 6000 EUR kilo aga maitseb teatud toitudes lausa jumalikult.

Trühvlikreemi jaoks vajad:

200g toorjuustu (nt 1 karp Philadelphia Originali)
pisut soola
1 tl sidrunimahla

sega toasooja toorjuustuga trühvlisalsa, maitsesta vähese soola ja sidrunimahlaga. Lase külmkapis u tund maitsestuda.

Bruschettadeks - 20tk:
trühvlikreemi
20 viilu ciabatta saia
100g prosciutto sinki
rukolat
oliivõli
musta pipart

Määri ciabatta saiaviilud oliivõliga ning pruunista ahjus, kuni saiad muutuvad kuldseks ja krõbedaks. Määri soojale saiale trühvlikreem, aseta peale rukola ning prosciutto sink. Jahvata peale musta pipart ning serveeri see ideaalne suupiste kohe.

trühvli_brushettad

2 comments:

  • Katriin ütles ...

    trühvlipestot ostsin kunagi Solarisest. selles oli küll alla 10 % trühvleid, aga nende maitse on piisavalt tugev, et kogu see "pasteet" oli suhtkoht trühvlimaitseline küll. tegelikult oli seal suurema trühvlisisaldusega pesto ka, aga selle hind väikese purgi kohta oli juba liiga ulme, et tõsi olla :)

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD