Trühvlitest veel niipalju, et umbes aastajagu tagasi ei teadnud ma midagi trühvlitest, va siis nendest magusatest kommidest mida ka trühvliteks kutsutakse, aga mitte maa-alustest seentest. Ammugi ma ei olnud teadlik, kui hästi need veel maitsevad. Seen ise on küll väga tugeva maitsega ning tohutulr kallis, ehk 6000 EUR kilo aga maitseb teatud toitudes lausa jumalikult.
Trühvlikreemi jaoks vajad:
200g toorjuustu (nt 1 karp Philadelphia Originali)
2tl trühvli salsat (il Tartufo i Paolo - Salsa Tartufata)
pisut soola
1 tl sidrunimahla
sega toasooja toorjuustuga trühvlisalsa, maitsesta vähese soola ja sidrunimahlaga. Lase külmkapis u tund maitsestuda.
Bruschettadeks - 20tk:
trühvlikreemi
20 viilu ciabatta saia
100g prosciutto sinki
rukolat
oliivõli
musta pipart
Määri ciabatta saiaviilud oliivõliga ning pruunista ahjus, kuni saiad muutuvad kuldseks ja krõbedaks. Määri soojale saiale trühvlikreem, aseta peale rukola ning prosciutto sink. Jahvata peale musta pipart ning serveeri see ideaalne suupiste kohe.
2 comments:
trühvlipestot ostsin kunagi Solarisest. selles oli küll alla 10 % trühvleid, aga nende maitse on piisavalt tugev, et kogu see "pasteet" oli suhtkoht trühvlimaitseline küll. tegelikult oli seal suurema trühvlisisaldusega pesto ka, aga selle hind väikese purgi kohta oli juba liiga ulme, et tõsi olla :)
aitäh info eest, väga tore teada :) eks kui mul peaks see väärtuslik kraam mul otsa saama siis tean kuhu otsima minna.
Postita kommentaar