Issand kui head Pähklipõhjal maasika toorjuustukoogikesed

01 juuli 2011 2 comments
Naise, kes on ka ühtlasi toidublogija, elu ei ole ka kerge. Nii mõnigi mehe töökaaslane ootab alati mehe sünnipäeva tähistamist sest siis pakutakse mingit head kooki. Kuidas siis saan saata mehe poodi ja öelda, et vii töökaaslastele poekooki - no ei saa ju :) Kahjuks on mehel aga palju töökaaslasi ning selkorral valmis lausa 36 koogikest ja õnneks nendest ka jätkus (mõneksajaks), olgugi, et valminud sünnipäeva kostitusmaius oli tõepoolest väga maitsev. Retsept võetud juuni 2011 Oma maitsest, kuid mascarpone asemel kasutasin toorjuustu ning ühest kogusest valmis suure koogi asemel 12 muffinipanni pesa suurust koogikest. Eriliselt peaks välja tooma veel selle, et mees oli nende valmimisel väga suureks abiks ja võiks öelda et lausa pool tööst tegi tema ära - Mis siis et esimese satsi põhjalt ununes muna panna ja aegajalt unustas retsepti lugeda oli ta siiski kiitmistväärt abiline - või siis olin mina selkorral tema abiline :)

Põhi:
140 g jahu
50 g jahvatataud metspähkleid
85 g jahvatatud röstitud metspähkleid
100 g võid
50 g suhkrut
1 munakollane
1-2 sl külma vett

Täidis:
250 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
3 sl tuhksuhkrut
150 ml 35% vahukoort
250 g maasikaid
Kaste:
140 g pehmeid iiriseid
6 sl piima
Kaunistuseks:
Maasikaid

Kuumuta ahi 190 kraadini. Valmista köögikombainis jahust, jahvatatud metspähklitest ja võist purulaadne tainas või mudi või pehme või koos jahu ja jahvatatud metspähklitega käte abil pudiks. Lisa suhkur ning pärast segamist ka munakollane ja 1-2 sl jääkülma vett. Rulli tainas ning äärista sellega rasvainega määritud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred või pabervormideda täidetud muffinipannipesad. Jahuta tainast 15 minutit külmikus. Tõsta tainale küpsetuspaber ning aseta raskuseks peale kuivatatud ube (muffinipanni puhul ei ole seda teha vaja). Küpseta 15 minutit, eemalda paber ja oad ning küpseta veel 5-7 minutit. Kui küpsetad muffinipannis siis piisab 15 minutilisest küpsetamisest või kui põhjad muutuvad pruunikateks.
Tõsta pehmed tükeldatud iirised ja piim potti ning mõõdukal tulel keetes ja pidevalt segades valmista ühtlane, läikiv iirisekaste. Aseta jahtuma.
Vahusta toorjuust tuhksuhkruga. Lisa vahustatud koor. Sega viilutatud maasikad kreemi hulka. Eemalda küpsetatud koogipõhi vormist. Määri 2/3 iirisekastet koogipõhjale (või väikeste koogikeste põhja), siis kata toorjuustukreemiga. Nirista peale ülejäänud iirisekaste ja võid koogid üle raputada hakitud metspähklitega.

2 comments:

  • Lempsud ütles ...

    Kui oled suure koogina seda teinud, siis kas põhi liiga kõva ei jäänud? Minul jäi liiga kõva ja natukene ebamugav oli süüa.

    Ja väikeste korvikeste mõte mulle meeldis väga :D Kas paberi küljest saab väga lihtsalt lahti?

  • Kristel ütles ...

    Ma ei olegi seda suure koogina teinud, võibolla võiks proovida. Pehmema põhja peaks saama kui vähem aega küpsetada, ehk siis pakun et 10+5 minutist peaks piisama.
    Väikeste korvikeste külest tulid vormid kenasti lahti, pigem võttis aega nende taignaga täitmine.

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD