Ricotta kook martsipanise-moonitäidisega

20 juuni 2011 0 comments
Eellugu selle koogi tegemiseks pärineb veel sellest ajast, kui Hansas töötasin ja aegajalt sai ikka Pagariliisust mingisuguseks tähtpäevaks Klausi moonikooki toodud. Ükspäev poes jäid silma mooniseemned ning mineviku maitse tuli meelde. Välja ei tulnud küll päris selline nagu pagariliisu kook aga väga hea sellegipoolest. Pisut on retsepti koostamisel aluseks võetud Tuuli kohupiima-moonikoogist.


Kook ise on mõnusalt krõbeda põhja ning magusa vahekihiga, mis maitseb hästi ka magusat mitte armastavale koogisööjale. Kui koogile lisada värskeid maasikaid on oht end kooki sööma unustada. Peale koogi söömist oleks tark tegu ka peegli juures korra hammastega naeratada :)

Põhi:
70 g võid
0,5 dl suhkrut
2 dl jahu
0,25 tl jahvatatud vaniljet
0,5 tl küpsetuspulbrit

mooni-martsipani täidis:
125 g mooniseemneid
100 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
100 g martsipanimassi (riivitult)
2 sl valget rummi
2 sl suhkrut
1 munakollane

ricotta kate:
500g (2 pakki) ricotta kohupiima (Otto)
0,5 dl suhkrut
1 sidruni mahl
1 muna
2 munavalget

1. Sulata või ning vahusta kergelt suhkruga. Lisa küpsetuspulbri ja vaniljega segatud jahu ning mudi ühtlaseks. Suru taigen lahtikäiva ja küpsetuspaberiga kaetud põhjaga 24-cm koogivormi põhjale ja pisut ka külgedele ning pane taigen täidise valmistamise ajaks külma.

2. Sega omavahel toasoe toorjuust, riivitud martsipanimass, valge rumm, munakollane ning suhkur. Jaota täidis põhjale.

3. Sega ricotta, suhkur, sidruni mahl ning muna. Vahusta munavalged ning sega ettevaatlikult ricottasegule. Vala ettevaatlikult mooni-martsipani täidisele.

4. Kuumuta ahi 175C-ni ning küpseta 1h. Lase koogil enne serveerimist korralikult maha jahtuda. Maitseb hästi värskete maasikatega.


0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD