Kartuli-karulaugupüree

21 juuni 2011 0 comments

Karulaugu hooaeg on küll läbi, kuid varem valmistatud pestot saab veel hiljem ka edukalt toitude sees kasutada. Oluline pesto säilitamisel on vaid see, et tuleb õliga üle valada.

Kartuli-karulaugupüree on nagu kartulipuder ikka aga lisatud on lihtsalt vastvalt kartulite kogusele pestot. Kuna meil on kartulipudru armastajaid vaid 1, ehk mina, siis tegin seda vaid endale, sõin ja mõmisesin, sest karulauk annab pudrule mõnusa kerge küüslauguse maitse ja väga ilusa värvuse.

Kuna ma koguseid täpselt ei mõõtnud siis valmis see umbes nii:
4-5 kartulit
u 1dl piima
u 1sl karulaugupestot
pisut soola pipart

Keeda kooritud ja tükeldatud kartulid pehmeks. Lisa piim ja tambi pudrunuiaga katki. Lisa karulaugupesto ning tambi veel, et puder oleks ühtlane. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD