Milka toorjuustukook

07 juuni 2011 1 comments
Kindlasti kuulub see toorjuustukook üks lihtsamate juustukookide hulka. Kes vähegi on küpsetatud juustukoogi tegemisega kokku puutunud, sellel puudub ilmselt võimalus, et see kook võiks untsu minna. Plaan oli mul kook katta värskete vaarikatega, kuid imelikul kombel ei suutnud ma neid kaubandusest leida. Kuigi olen täiesti kindel, et veel nädal või paar tagasi oli maasikate lettides neid osta võimalik. Seega läksid selkorral peale maasikad aga kindlasti soovitan proovida vaarikate või vaarikate ja mustikatega.


Vaja läheb
Põhi:
70g võid
1 dl kaerahelbeid
130 g Digestive küpsiseid
1/4 tl vaniljepulbrit (või vaniljesuhkrut)
1/8 tl kaneeli
1 sl Demerara rafineerimata suhkrut (või tavalist suhkrut)

vahele:
3-4 sl Põltsamaa vaarikamoosi

Täidis:
3 karpi (525g) Milka toorjuustu (toasoojalt) (Philadelphia)
3 muna
1 sl Kakaopulbrit (nt Meie Mark)
1 sl Amaretto likööri (või muud mandli likööri)
1 sl jahvatatud mandlijahu (või tükeldatud mandlilaaste)
1 sl sidrunimahla
0,5 tl vaniljepulbrit

1. Sulata pannil või ning rösti kaerahelbed krõbedaks. Kui kaerahelbed on juba pruunikad lisa suhkur, kaneel ja vaniljepulber. Jahuta pisut ning purusta kogu segu köögikombainis koos digestive küpsistega. Kata 24 cm suurune koogivorm küpsetuspaberiga ja suru küpsisepuru vormi põhja.
2. Määri vaarikamoos küpsisepõhjale.
3. Sega toasoe Milka toorjuust ühtlaseks massiks. Eralda munakollased munavalgetest ning lisa toorjuustule. Sega hulka kakaopulber, liköör, mandlijahu ja vaniljepulber ning sega kogu segu ühtlaseks.
4. Vahusta munavalge kergeks vahuks ning lisa vahustamise ajal sidrunimahl. Ole ettevaatlik vahustamisel, et vaht ei läheks liiga tugevaks. Sega munavalgevaht ettevaatlikult toorjuustuseguga ning sega väga korralikult läbi, et täidisesse ei jääks valgeid munavalge tükke. Vala segu küpsisepõhjale.
5. Eelkuumuta ahi 150C-ni ning aseta ahju põhja, enne koogi ahju panemist, veega täidetud kuumakindel nõu (see hoiab ahjus niiskust). Pane kook ahju ning küpseta 1h. Küpsemisaja lõppedes, keera kuumus maha ning lase avatud ahjuuksega veel 1h taheneda. Jahuta kook ning hoia 5h kuni üleöö külmas.
Enne serveerimist kata värskete marjadega.

1 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD