Käes on suvi ning ideaalne aeg jäätise söömiseks. Selle ricottajäätise maitsest ei tasu otsida klassikalise poest ostetava jäätise maitset, sest seda te sealt ei leia. See kerge, maitsev ja külm magusroog on midagi jäätise ja semifreddo vahepealset. Vahepealset seepärast, et käsitsi valmistatavat jäätist valmistatakse kas jäätisemasinaga või selle puudumisel mikseriga iga 30 minuti tagant vahustades, et ei tekiks jäälristalle. Semifreddo (it.k poolkülm magustoit) on väga magus ning rammus magusroog mis meenutab külmutatud musseed, valmistada võib seda misthes vormides ja kohesekt serveerides.
Vaja läheb
1 tuub (250g) Otto ricotta kohupiimapastat
2,5 dl vahukoort
2 muna
2 dl maasika-rabarberi püreed:
- u 1 dl maasikaid
- u 1 dl kooritud ja tükeldatud rabarbereid
50 g tuhksuhkrut
1. Püreesta saumikseriga maasikad ja rabarberid.
2. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks.
3. Vahusta munad suhkruga kun itekib helekollane tihe vaht.
4. Lisa muna-suhkru segule ricotta kohupiim, maasika-rabarberi püree. Sega ühtlaseks. Viimasena sega juurde vahustatud koor ning sega ettevaatlikult läbi.
5. Kalla külmakindlasse vormi ning pane vähemalt järgmise päevani külma.
Serveeri šokolaadipuru ja kreeka pähklitega.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
0 comments:
Postita kommentaar