Karulauguse ricottaga täiedetud tomati ja basiiliku omlett

02 juuni 2011 5 comments
Selliste soojade suveilmadega ei ole mingit tahtmist pliidi juures pikalt aega veeta ja isu raske toidu söömiseks puudub sootuks. Täna, kui powerjoogast näljast nõrkenuna koju naasesin, külmiku kapiukse avasin ning sealt leiduvast endale ühe ääretult maitsva lõunasöögi roa valmistasin, leidsin et, see oli niivõrd maitsev, et tasub jagamist ka teile, mu blogilugejad. Kuigi mina sõin seda lõunasöögiks siis sobib see kõhtu täitev ning väga maitsev omlett ka hommikusöögiks. Koguse panen kirja 2-3le, kuigi ise tegin seda ainult endale ja poole väiksemate kogustega.

Vaja läheb (2-3le):
4 muna
16 kirsstomatit
2 varrejagu basiiliku lehti
soovi korral 1dl riivitud parmesani või tavalist juustu
200g Otto ricotta kohupiima
2 sl karulaugupestot (vt retsepti siit)
2 tl Eesti võid
1 tl oliivõli
soola
pipart

Klopi munad korralikult lahti, maitsesta vähese soola ja pipraga. Poolita kirsstomatid ning eemalda basiilikulehed vartelt. Kuumuta pannil või ja oliivõli ning pane pannile kirsstomatid, maitsesta vähese soola ja pipraga. Prae kirsstomateid pisut aega (u 1 minut), vähenda kuumust ning lisa hakitud basiilikulehed ning jätka segades praadimist. Pisut aja pärast kalla pannile lahtiklopitud muna. Prae keskmisel kuumusel kuni muna hakkab hüübima. Lisa juust.
Täidise jaoks sega ricotta karulaugupestoga ning maitsesta vähese soolaga. Kui omlett on valmis aseta taldrikule, jaota ühele poole täidis ning tõsta omleti teine pool peale.

5 comments:

  • Anonüümne ütles ...

    Proovi seda omletti teha järgmine kord praeahjus- maitse tuleb kordades parem ja mis siin salata roog tuleb ka tervislikum

  • Kristel ütles ...

    kindlasti proovin, kuid mis temperatuuril võiks seda ahjus teha? tervislikkuse osas....hmm, ega ka minu versioonina ta kuidagi moodi ebaterve pole ju, sest kuumtöötlemist on suhteliselt lühikest aega et kõik toiteväärtuslik sealt seest häviks ning võid ja oliivõli ma ei pelga.

  • Anonüümne ütles ...

    Praadimine kui selline ei ole tervisele kasulik, sõltumata sellest, kas seda on töödeldud pikka aega või mitte (vt http://tiibet.ee/55 ).
    Ahjus võiks kuumus olla 200 kraadi (eelsoojendatud) ning küpsemisajaks silma järgi aeg ehk siis kui juust on sulanud ning saanud kuldse läike.

  • Kristel ütles ...

    Tänud soovituse ja lingi eest, kuid seesugune lähenemine toitumisele on minu jaoks liiga äärmuslik. Siiski proovin ahjus tehtuna seda omletti ja kui on prooovitud annan teada, kuidas maitses.

  • Kristel ütles ...

    sai ahjuversioon ka järgi proovitud. Maitses ausaltöeldes kahjuks erilist vahet tunda ei olnudki, kuigi lootsin et on. Ainult asja ebameeldivam pool oli see, et omlett jäi ahjupanni külge kinni.

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD