Spinati ja ricotta lasanje

24 mai 2011 0 comments
Tõeliselt maitsev ning kerge taimetoit, mida süües ei märkagi, et toidus puudub liha. Valmistasin seekord täistera lasanjelehtedega, mis on alati tervislikumad kui tavalised, samas maitselist vahet ei tundnud. Kuid, kellel täistera pastalehti ei ole, võib kasutada vabalt ka tavalisi. Kui nüüd komponentide rohkust vaadata, siis tundub, et tegu on väga keerulise toiduga aga tegelikult see on näiline ja tegelikult ei ole selle valmistamises midagi rasket. Kogused on mõeldud u 8 inimesele. Väiksema koguse puhul võta kogustest pool.


Vaja läheb:
15 lasanjelehte

Täidise jaoks:

200 g beebispinati lehti
400 g ricotta kohupiima
40 g võid
1 sl oliivõli
1 küüslauguküüs
2 dl peenestatud värsket oreganot
1/4 riivitud muskaatpählit
2 dl värskelt riivitud parmesani

Tomatikastme jaoks:

400 g kirsstomateid
400 g purustatud tomateid
1 küüslauguküüs
1 dl peenestatud värsket basiilikut
2 dl külma vett
soola
pipart

Valge kastme jaoks:
200 g hapukoort
200 g maitsestamata jogurtit
1 dl värskelt riivitud parmesani
3 sl Worchesteri kastet
soola
pipart

Peale:
125 g mozzarellat
1 dl värskelt riivitud parmesani

1. Täidise jaoks lisa pannile või, oliivõli, viilutatud küüslauk, peenestatud värske oregaano, ja veerand riivitud muskaatpähklist. Kui või on sulanud, lisa juurde pestud terved beebispinatilehed. Kui spinat korraga ära ei mahu siis oota pisut, sest spinatilehed tõmbavad kiirelt kokku ning saad lisada ülejäänud. Kui kõik spinat on pannil siis kuumuta u 5 minutit. Vala spinat kaussi ja lase jahtuda.
2 Samal ajal kui spinat kausis jahtub vala pannile pisut oliivõli, teine viilutatud küüslauguküüs, basiilik, tomatid ning 2 dl külma vett. Lase keema ning vähenda kuumust. Maitsesta soola, pipraga ning hauta umbes 10 minutit kuni kaste hakkab paksenema.
3. Kui spinat on jahtunud, pigista ülejäänud vedelik lehtedest välja, haki lehed peeneks ning pane tagasi kaussi kuhu vedeliku kurnasid. Sega hulka ricotta ja värskelt riivitud parmesan ning sega täidis ühtlaseks.
4. Vala ahjuvormi põhja kiht tomatikastet, aseta peale lasanjelehed millele määri spinati-ricotta segu. Järgmisele kihile pane tomatikastet ja järgmisele jälle spinati-ricotta segu. Viimaseks kihiks jäta tomatikaste.
5. Pealmise kastme jaoks sega hapukoor, maitsestamata jogurt, worchesteri kaste, poole parmesani, vähese soola ja pipraga. Määri (või jaota) pealmisele kihile ning riputa üle järelejäänud parmesani ning tükeldatud mozarellaga. Küpseta 180C juures 25 minutit või kui pealmine kiht on kuldne. Head isu!

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD