Retsepti idee pärineb Jamie Oliverilt aga seda on muudetud vastavalt sööjate maitse eelistuste ning komponentide koguste osas. Ahjukartulid serveerisin lisandiks Ahjulihale ning kõik kokku andis suurepärase õhtusöögiroa.
Vaja läheb 3-4le:
0,5 kg kartuleid
200g sibulat
30g parmesani (mina kasutasin Dziugas juustu)
3 küüslauguküünt
0,4l kana või köögiviljapuljongit
pisut oliivõli
soola
pipart
1. Koori, viiluta kartulid, sibulad, küüslauguküüned ning prae neid madalal kuumusel umbes 10 minutit, kuni sibulad on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga
2. Lao ahjuvormi kiht kartuleid, raputa peale pisut soola ja pipart ning lisa kiht sibulat. Jätka kihte ladudes selliselt et viimaseks kihiks jääb kartul. Kalla kuum puljong kartulitele ning kata vorm fooliumiga.
3. küpseta fooliumiga kaetud rooga 200C juures 45 minutit. Eemalda foolium ning suru kartuleid pisut allapoole, raputa peale parmesani juust ning aseta kartulid veel ahju ning küpseta 20-30 minutit kuni kartulid on pealt kuldsed ja krõbedad.
! Kui sa ei karda rasvast toitu, võid kartulitele enne ahju panemist veidi võitükke peale jaotada, mis annab veelgi krõbedamad kartulid.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
0 comments:
Postita kommentaar