Tervislikud ricotta muffinid

04 mai 2011 0 comments
Väga toitvad ja maitsvad muffinid, mis sobivad ideaalselt ka hommikukohvi kõrvale. Osaliselt kasutasin rukkijahu, kuna nisujahu sai lihtsalt otsa. Rukkijahu lisades on muffinid kindlasti tervislikumad aga soovi korral võib neid valmistada ka ainule nisujahu kasutades.

Vaja läheb:
250 g ricotta kohupiimapastat (nt Otto ricotta kohupiimapastat)
4 muna
1,5dl nisujahu
1dl rukkijahu
85g maasuitsusinki
30g rukolat
130g tomatit
1tl küpsetuspulbrit
0,5tl soola
30g parmesani (nt dziugas)

Kuumuta ahi 200C-ni (pöördõhuga 180C-ni). Vahusta kergelt munad, lisa ricotta. Tükelda väikesteks kuubikuteks maasuitsusink, tomat ning peenesta rukola. Sega teises kausis jahud soola ning küpsetuspulbriga. Lisa muna-ricotta segule kuivained ning sega kergelt läbi, kuid ära mikserda. Lisa tomat, sink, rukola ning täida pabervormidega vooderdatud muffinivormi pesad taignaga. ! Kuna retseptis ei ole lisatud rasvainet võid pabervorme pisut määrida võiga, et muffin kergemini paberi küljest lahti saada. Riputa üle riivitud parmesaniga ning küpseta ahju keskmisel restil 25-30 minutit.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD