Suitsulõhe-ricotta pirukas

21 aprill 2011 0 comments
Olen juba ricottast valmistanud küllalt palju magusaid küpsetisi, siis seekord proovisin nii vahelduse mõttes ka midagi soolast - välja tuli väga hea ning maitses paremini soojalt koos värske salatiga.


vaja läheb:
160g võid
2dl nisujahu
2dl rukkijahu
2sl sidrunimahla
3sl vett

täidis:
2 pakki Otto Ricottat (400g)
2 muna
250g külmsuitsulõhet
150g porrut
1dl kohvikoort
2sl võid
soola
sidrunipipart

1. Näpi külm või, jahu ja sool purutaoliseks. Lisa sidrunimahl ja külm vesi ning sega ühtlaseks taignaks. Mässi tainas kilesse ning tõsta külmikusse 30 minutiks tahenema. Rulli tainas jahusel pinnal laiali ning tõsta pirukavormi (sobib nii 24 kui ka 26cm vorm) põhja ja äärtele.
2. Kuumuta ahi 225C-ni ja eelküpseta põhi u 15 minutit. Vähenda ahju kuumust 200C-ni.
3. Prae viilutatud porru võis keskmisel kuumusel, kuni porru hakkab muutuma pehmeks. Sega ricotta, kohvikoor ja munad ning maitsesta soola ja sidrunipipraga. Tükelda suitsulõhe ning sega 2/3 sellest ja praetud porrust täidisesse. Määri segu põhjale ning tõsta peale ülejäänud lõhe ning porru. Küpseta 20 minutit. Serveeri värske salatiga.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD