Maasika-rabarberi-juustutort

15 aprill 2011 0 comments

mmmm, maasikad on juba müügil. Ma juba ammu ootasin, et värsked maasikad müüki tuleks, et sügavkülma pandud rabarber endale meeldiva kaaslase leiaks ühe maitsva koogi sees. Mulle lihtsalt kohutavalt meeldib rabarberi ja maasika kooslus, seda eriti veel küpsetiste sees.

põhi:
200g digestive küpsiseid
70g võid

täidis:
600g toorjuustu (Philadelphia original)
370g rabarberit
200g maasikaid
4dl 20% hapukoort
2,5dl suhkrut
5 muna
2sl jahu
1tl vaniljesuhkrut või 1/4tl vaniljepulbrit

kaunistuseks maasikaid

1. Purusta küpsised ning sega juurde sulatatud ning jahtunud või. Suru seg 24cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
2. Täidise jaoks sega toasoe toorjuust suures kausis pehmeks ning lisa hapukoor ja pool suhkru kogusest.
3. Püreeri rabarber ja maasikad ning lisa ülejäänud suhkur ning vaniljesuhkur.
4. Sega toorjuustusegule maasika-rabarberi püree, munad ning sega korralikult läbi, kuid ära vahusta. Sõelu segule juurde jahu ning sega veelkord korralikult läbi.
5. Kalla seg küpsisepõhjale ning küpseta 160c ahjus 1 tund ja 15 minutit. Lase enne serveerimist täielikult jahtuda, kuid parim on kook kui ta saab vähemalt üleöö külmikus seista.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD