Pühapäevased pannkoogid ricotta-banaani täidisega

10 aprill 2011 0 comments
Meie peres on pühapäevahommikune traditsioon - süüa pannkooke. Tavaliselt on pannkoogiküpsetajaks meespool ning täna otsustasin valmivate pannkookidele ise täidise valmistada. Täidise jaoks sobib paremini keskmiselt valminud banaan, mitte väga roheline ega ka mitte väga täpiline. Alltoodud kogusest piisas 4 suure õhukese pannkoogi täidiseks, kui soovid rohkemat kogust siis valmista täidis topeltkogusega. Kuna pannkoogitaigna kogused on meie pere pannkoogikokal alati silmaga mõõdetavad siis retseptis antud kogused, millel on lühend umbes ees on pisut umbkaudsed, kuid lõppkokkuvõttes peaks tainas jääma vedelam joogijogurti või vedelama keefiri laadse kontsistentsiga.

Pannkookide jaoks läheb vaja(u 15 tk)
2 muna
u 250g jahu
u 1kl piima
u 1kl keefiri
1 tl soodat
4 kuhjaga tl suhkrut
1tl soola
vajadusel pisut vett

Sega kõik komponendid omavahel. Hea oleks lasta taignal vähemalt 30 minutit, veel parem kui üleöö, seista. Enne küpsetamist vedelda vajadusel tainast veega. Küpseta keskmisel kuumusel õli või võiga.

Täidise jaoks vajad:
100g ricotta Otto kohupiima
1 banaan
2tl suhkrut
1sl sidrunimahla

Suru kahvliga banaan katki, sega juurde ricotta ning maitsesta suhkru ning sidrnimahlaga ning täida pannkoogid valminud täidisega.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD