Toorjuustu kook šokolaadiga

01 september 2010 5 comments
Koogi idee tuli sellest, kui me eelmisel nädalal külla minemiseks Delicatost koogi ostsime ja seda seal külas sõime, meenus mulle, et ka minu tordiraamatus on selline retsept olemas "vist", Kuna see tort mulle nii maitses siis otsutasin seda ka ise järgi proovida. Ahjaa, kuna tordiraamatus oli retsept koogile mis tulnuks teha 26cm läbimõõduga vormis siis mina nii suurt kooki ei tahtnud teha ning käisin poes ning tõin koju väiksema koogivormi. Nii et see kook on ka mu uue 20cm läbimõõduga vormi sisseõnnistamise kook.

Vaja läheb 20cm koogi jaoks
põhi:
150g täisteraküpsist
45g sulatatud võid
1sl demerara suhkrut

Täidis:
100g tumedat šokolaadi (vähemalt 70%)
600g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
1tl vanillsuhkrut
1dl suhkrut
2 muna

1. Purusta küpsised ning sega sulatatud või ning demerara suhkruga. Suru põhi 20cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja.
2. Sulata šokolaad veevannil. Samal ajal vahusta toasoe toorjuust. Teises kausis vahusta munad, suhkur ja vanillsuhkur. Vala munasegu toorjuustu hulka ning sega korralikult läbi.
3. Vala toorjuustusegu küpsisepõhjale ning peale nirista sulanud šokolaad. Joonista spaatliga (või noaga) siksakke või ringe, et pealmisele kihile tekiks muster.
4. Küpseta 160c ahjus 50 minutit (soojana peaks kook olema keskelt veidi pehme, jahtudes taheneb). Lase enne vormist välja võtmist jahtuda vähemalt 3h. Hoia külmas, soovitavalt üleöö.

Allikas: Tordiraamat

5 comments:

  • Kristel ütles ...

    Kindlasti võib! Alati võib kasutada ka tavalist valget suhkrut. Minule lihtsalt maitseb demerara suhkru karamelline maitse, kuid koogi sees ei ole maitse osas erilist vahet missugust suhkrut kasutada, sest suhkru kogus on piisavalt väike.

  • Kristel ütles ...

    Mina teeks selliste kogustega:
    195 g küpsiseid
    70 g võid
    1,5 sl suhkrut

    Täidis:
    800 g toorjuustu
    150 g tumedat šokolaadi
    2 tl vaniljesuhkrut
    1,5 dl suhkrut
    3 muna

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD