Vaarika - ananassi tiramisu

10 august 2010 0 comments
Mõnus ja hapukas magustoit.

Vaja läheb:
2dl
vahukoort
2sl suhkrut
2tl vanillsuhkrut
300g vaarikaid
3dl ananassimahla
5 želatiinlehte
500g mascarponet või ricotta kohupiimapastat (Otto)
u 20 Lady Fingers biskviitküpsist
Vaarika-mustasõstrakaste:
200g vaarikaid
50g mustsõstraid
tuhksuhkrut

1. Vahusta koor suhkruga. Mikserda mascarpone kreemjaks ja sega koore hulka. Püreesta vaarikad koos 1,5 sl ananassimahlaga ning sega koore-juustusegu hulka.
2. Pane želatiinilehed 5 minutiks vette likku. Kuumuta samal ajal 3sl ananassimahla kastrulis keemiseni ja eemalda pliidilt. Pigista želatiinilehed veest kuivaks ja pane kuuma mahla sisse. Sega, kuni need sulavad. Lase veidi jahtuda ning sega ettevaatlikult vaarikavahu hulka.
3. Võta pokaalid, magustoidukausid või keeksivorm (viimase õpetus lõpus) Pane põhja kiht vaarikavahtu ja peale ananassimahla sisse kastetud küpsisekiht. Pane taas kiht vahtu ning kiht küpsiseid. Viimaseks kihiks jäta. Kui teed tiramisu piklikus keeksivormis, siis talita nii et vooderda piklik keeksivorm kilega. Täida keeksivorm samuti nagu klaasid ja lõpuks kata vorm toidukilega. Peale külmikus seismist kummuta vormist välja ning lõika viiludeks.
4. Aseta külmikusse, kus hoia teda 4tundi kuni üleöö.
5. Vaarikakastme jaoks püreesta vaarikad ja mustsõstrad vähese tuhksuhkruga ning serveeri koos koogiga.
Allikas: ajakiri Pere ja kodu

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD