Mina,
kui mitte seenesööja ütlen, et see on väga hea pirukas. Nii hea, et kui ma seda
oma sõbranna juures sõin, siis soovisin ka ise seda teha.
Vaja läheb põhja jaoks:
150g
võid
4dl
jahu
3sl
vett
soola (alternatiivina
võib kasutada ka soolast liivataigent)
Seene-singitäidis:
500g
kukeseeni
100g
suisusinki või suitsupeekonit
1
sibul
soola
pipart
Muna - koorekaste:
2dl
piima
2dl
kohvikoort
3
muna
sool
pipar
Peale:
riivjuustu
Põhja
jaoks haki või, jahu ja sool noaga läbi. Lisa vesi ning sega ühtlaseks. Suru
tainas pirukavormi põhja ja äärtele ning lase pool tundi külmas seista. Kui
kasutad valmistainast siis tainal ei ole vaja eelnevalt külmas seista.
Eelküpseta pirukapõhja ahjus 225° juures 8–10 minutit.
Seene-singitäidiseks
haki puhastatud seened ning kuumuta neid kuival pannil 7–8 minutit (kuni vesi
on aurustunud). Lisa hakitud sibul ja sink või peekon ning hauta veel 5
minutit. Maitsesta soola ja ning lase jahtuda.
Muna-koorekastmeks
klopi lahti munad, sega hulka piim ja koor ning maitsesta soola ja pipraga.
Sega kokku seened ja munasegu, vala põhjale. Kõige peale riputa riivitud juust
ning küpseta pirukat 200C ahjus 35 minutit.
Vaja läheb:
Punt
rukolat
kirsstomateid
sidrunimahla
oliivõli
soola
pipart
Rebi
rukola väiksemateks tükkideks. Lõigu kirsstomatid pooleks ning sega rukola
juurde. Lisa juurde pisut oliivõli ning maitsesta soola, pipra ning
sidrunimahlaga.
0 comments:
Postita kommentaar