Kahe šokolaadi tort murelitega

27 juuni 2014 2 comments
Blogis haigutab suhteliselt vaikus ning juba mõningad tuttavad kurdavad et ideed otsas ning midagi uut nagu polegi tulnud. Eks ta õige ole, olen ise hullumoodi värske lainel ning kukeseene kastme ja värske kartuli retsepti ei hakka ju blogisse üles riputama. Samuti avastan taas jälle juba avaldatud retsepte ning nii need uued mõtted peale ei tekigi :) Küll aga on siin olnud mõningad tähtpäevad, mille tähistamiseks kook on ikka lauale vajalik nii ka see kook, mille valmistasin meheõe sünnipäevale. Kiire, lihtne ja efektne.





180g digestive küpsiseid
80 g võid

700 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
50 ml suhkrut
100 g valget šokolaadi
2 tl sidrunimahla
100 ml vahukoort
3 lehtželatiini

3 kapri milka toorjuustu (Philadelphia)
100 ml vahukoort
110 g tumedat šokolaadi
3 lehtželatiini

200 g mureleid või kirsse



1. Purusa küpsised ning sega sulatatud võiga ning suru 24-cm lahtikäiva küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja. Tõsta küpsisepõhi külmkappi tahenema.
2. Pane želatiinilehed külma vette likku. Vahusta toasoe toorjuust, suhkur, 50 ml vahukoort ning sidrunimahl ühtlaseks kreemiks. Sulata kuumavee anuma kohal klasskaussi lisatud 50 ml vahukoor, valge šokolaad ning sega pidevalt kuni šokolaadi sulamiseni. Pigista želatiinilehed üleliigsest veest ning sega vahukoore-šokolaadisegusse. Sega kuni želatiin on täielikult sulanud. Jahuta pisut ning seda peene joana toorjuustusegusse pidevalt vahustades. Vala täidis küpsisepõhjale ning tõsta külmkappi.
3. Toimi samuti teise šokolaaditäidisega. Selleks tõsta želtiinilehed külma vette likku. Vahusta pool kogusest vahukoort milka toorjuustuga. Teine pool vahukoort sulata koos šokolaadiga ning hiljem lisa üleliigsest veest välja pigistatud želatiinilehtedega ning sega kokku toorjuustutäidisega. Vala valgele täidisele ning tõsta peale pestud murelid või kirsid ning tõsta vähemalt 4 tunniks külmkappi tahenema.

2 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD