Kergelt tšilline rabarberi juustukook

21 mai 2014 0 comments

Rabarberi hooaeg on täies hoos, kuid ei ole minust rabarberi kisselli valmistajat või mannavahu tegijat sest alati genereerib mu pea midagi teistsugust isegi siis kui plaan on retseptist kinni pidada. Kuna viimasel ajal on mu koogisoolikas kadumas siis vahest tuleb mõni kook, külla kaasa võtta või siis külaliste kostitamiseks ikka valmistada. Mõte kokku panna hapu rabarber, tšilli ja kondenspiim oli lausa ideaalne ning koos maasikatega oli kook veelgi maitsvam. Kes tšillit pelgab siis kartma ei pea sest tulisus siin ei domineeri ning kurgus võib tunda vaid kerget tšillist järelnooti magusa ja hapu koosluses. Soovitan proovida, eriti kui on soov teha vahelduseks midagi pisut teistsugust.

Põhi:
50 g digestive küpsiseid
50 g võid

50 g rabarberit

400 g sweet chilli toorjuustu või (Philadelphia)
või (200 g sweet chilli toorjuustu ja 200 g maitsestamata toorjuustu) (Philadelphia)
2 muna
150 g rabarberit
50 ml vett
100g kondenspiima
1 tl vaniljesuhkrut
50 ml koorelikööri (Baileys või Kiiu torn)

1. Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 20cm lahtikäiva või pikliku koogivormi põhja.
2. Püreesta puhastatud rabarber ja 50 ml vett. Vahusta kergelt munad, lisa kondenspiim, toasoojad toorjuustud ja kooreliköör ning vahusta kõik ühtlaseks.
3. Haki rabarber väikesteks tükkideks ning jaota küpsisepõhjale. Vala ettevaatlikult rabarberile koogitäidis ning küpseta 160C juures 25 minutit. Jahuta täielikult ning tõsta vähemalt 4 tunniks külmkappi. Enne serveerimist tõsta koogile maasikad.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD