Vähisabadega peeditort seemneleiva põhjal

14 jaanuar 2014 1 comments
Veel enne kui puhkusele sõidan ja varbad sooja vette pistan avaldan ühe mõnusa soolase tordi retsepti. Tort on kui võileivatort, kuid pole nii saiane ning on mõnusalt toitev. Peet ja tüümian koos feta ning toorjuustuga annavad imemaitsva kreemise koosluse ning vähisabad on kui täpiks i peal.

Põhi:
180 g seemnetega või musta leiba
75 g võid

Täidis:
300 g keedetud peeti
200 g pehmet feta juustu
400 g küüslaugu ja ürtidega toorjuustu (Philadelphia)
1-2 sl mädarõigast
1 sl palsamiäädikat
tüümiani
pipart

5 g želatiini
20 ml külma vett

soolvees vähisabad



1. Töötle leib köögikombainis peeneks. Sega sulatatud võiga ning suru pikliku või 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja. Tõsta täidise valmimise ajaks külmkappi.
2. Purusta peet ja feta juust köögikombainis või nuimikseriga püreeks. Lisa juurde toorjuust ning töötle ühtlaseks. Maitsesta mädarõika, palsamiäädika, tüümiani ja pipraga.
3. Aseta želatiin külma vette 5 minutiks paisuma. Sulata mikrolaineahjus või kuuma veega täidetud anuma kohal ning sega ettevaatlikult täigisega. Vala täidis leivapõhjale ning tõsta 4 tunniks kuni üleööks külkappi. Enne serveerimist kurna vähisabad soolveest ning tõsta tordile.


1 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD