Kahe juustuga kalapirukas riisipõhjal

01 oktoober 2013 0 comments
Riisipõhjaga pirukas jäi mulle silma raamatust Gluteenivaba köök, ning tundus niivõrd huvitav ja teistsugune, et otsustasin proovida. Siiski ei meeldinud mulle keedetud riisit põhi ja teistkordselt proovimisel katsetasin riisihelvestega. Lisasin rohkem parmesani ja vähendasin pisut riisi kogust ning põhi sai täpselt parajalt mõnus. Kes riisipõhja ei soovi, võiba alati kasutada soolase muretaigna või kohupiimataignast valmistatud pirukapõhja.

vaja läheb:
150 g keetmata riisihelbeid
55 g parmesani
1 muna

Täidis:
400 g värsket lõhefileed (või forellifileed)
200 g murulauguga toorjuustu (Philadelphia)
50 g Kreeka jogurtit või 20% hapukoort
1 muna
1/2 hakitud sibulat
40 g porrut
5 g soola
3 g musta pipart
70 g sini-valgehallitusjuustu (minul oli Bavaria Blu)


1. Keeda soolaga maitsestatud vees riisihelbed, pakendil antud juhendi järgi. Kurna, lase pisut jahtuda ning sega riis parmesani ja lahti klopitud munaga. Suru riispõhi hoolikalt võitatud 24 cm või pikliku pirukavormi põhja. Kuumuta ahi 190 C ning küpseta pirukapõhja 15-20 minutit kuni põhi on tugev ja hakkab kergelt kuldseks muutuma. Tõsta ahjust välja.
2. Sega kokku toasoe toorjuust, hapukoor, hakitud sibul, porru. Sega ühtlaseks ning löö hulka muna. Maitsesta täidis soola ja pipraga.
3. Haki kala suupärasteks tükkideks ning sega pool kogusest juustutäidisega. Lõika ka pool hallitusjuustust täidisesse ning vala eelküpsetatud riisipõhjale. Tõsta peale ülejäänud kala ning hallitusjuust. Küpseta pirukat 190 C ahjus 20-25 minutit. Serveeri soojalt koos värske salatiga.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD