Palju õnne! Toidujutud 2- aastane ja sünnipäevaks pakume küpsisetorti

21 märts 2012 13 comments
See on ikka uskumatu, kui kiirelt aeg lendab. Alles ma alustasin oma väheste retseptide siia talletamisega ja täna saab mu blogi juba 2 aastaseks, ehk siis kohutavaks kaheseks. Eelmisel aastal olin blogi sünnipäeva tähitamise suisa ära unustanud, võibolla sellepärast, et olin niivõrd suures reisipalavikus, et ei tulnud selle pealegi, et üks tähtis sünnipäev jäi märkamata. Sel aastal parandan siis selle vea ja vaatan tagasi mõlemale blogiaastale ja kõigele sellele, mis selle aja jooksul muutunud on.
Statistika järgi on mu blogi vaadatud 103 930 korda, publik on peamiselt ilmselt Eestist, kuid mu blogi vaadatud ka Soomest, USA-st, Inglismaalt, Küproselt, Taanist, Venemaalt, Saksamaalt, Rootsist ja Norrast. Blogipostitusi olen selle aja jooksul postitanud 216.

Kolm kõige vaadatumat retsepti on aegade algusest olnud:

Seega, on mu blogi saanud selle lühikese aja jooksul saanud uskumatult palju tähelepanu, võibolla sellepärast, et koostöös Estoveriga, olen saanud palju tähelepanu oma retseptidega, mis ajakirjandusveergudel on avaldatud, aga võibolla ka mingil muul x-faktori põhjusel. Ei tea, ehk Teie - blogilugejad kirjutate mulle, kuidas olete siia sattunud? Olenemata paljust vaatamisstatistikast on mu blogipostituste kommentaarium suht vaikne ja eeldan, et lugejatel ei olegi midagi öelda, peale selle, et vahest mu kiirest trükkimisest sisse tulnud kirjavead üles loetletakse :) Mul on alati hea meel tõdeda et kirjutada ma endiselt ei oska ning see on ilmselt on mu kahe viimase aasta pikim monoloog :) Tegelikult, see et midagi ei kommenteerita ei olegi nii tähtis, kuna mu eesmärk siin ju hoopis oma perele valmistatud toitude kaardistamine (juhuks kui ka mul tekib mingi periood kus puudub idee, mida õhtusöögiks valmistada, leian minagi siit kiirelt midagi sobivat). 

Bloginduses, ehk siis toidubloginduses sees olles, olen äärmiselt palju arenenud nii gastronoomiliselt kui ka fotograafiliselt. Lisaks olen kohtunud väga paljude erinevate ja toredate inimestega toidu- ja blogindusemaailmast. Selle aja jooksul olen käinud mitmetel toidufoto koolitustel, millest esimene oli Nikon Schooli ja Kaupo Kikkase poolt korraldatud toidufoto workshop Türi-Allikul, lisaks sai eelmise aasta lõpus koos teiste toidublogijatega veeta Canoni ja Toomas Tikenbergiga fotograafiline pealelõuna, kus teemaks oli toidupildistamine, fookus ja valgus. Täiendanud olen ennast veel fotograafiliselt üldplaanis ehk siis "Välgukoolitusel" käesoleva aasta jaanuaris Overalli salongis, kus koolitajaks oli Andrus Noorhani. Hetkel käin koos ühe toreda grupiga Martin Vuksi juhendamisel tutvumas stuudiopildistamise tarkustega. Ei saa muidugi märkimata jätta, minu peegelkaameraga tutvumise algusaegadest, võetud Eesti Foto koolitust algajatele ning Photoshopi koolitust. Siiski on kogu fotograafia, minu jaoks täielik fun ja hobi ning kui mul oleks vähegi rohkem aega, käiksin fotokaga metsas või hoopis rohkem pühendaks aega muude fototööde tegemisele. Kui juba teiste fototööde peale jutt läks siis olen viimase aasta jooksul teinud fotosid Viimsi spa lastekeskusele ja Viimsis asuvale Harmoonikumile, mis on Eesti esimene öko-spaa ja erinevate õpitubade korraldaja. Uuenenud on ka minu fotovarustus, kus oma Canon EOS 400D vahetasin välja ja mu uueks truuks kaaslaseks sai eelmise aasta juunis Canon 5D mark 2. Objektiividena kasutan olenevalt tujust, valgustingimustest jmt EF 50mm F1.8, EF 24-105mm F4.0 L IS USM ja EF 70-200 F4.0 L USM, välk speedlite 580EX ja statiivi Velbon Sherpa 550R. Loomulikult on mu varustuses päris mitu reflectorit, kuna nendeta ei ole lihtsalt võimalik ühtegi ilusat toidupilti teha. Pildistamiste tarbeks on mul kogunenud juba märkimisväärne aksessuaaride valik, nii lauakatete kui nõude osas, et pildid ei muutuks üksluiseks ja oleks vaheldust vastavalt toidu iseloomule ja välimusele.
 Niipalju siis minu tegemistest, kuid siiski vajab tähistamist tänane tähtpäev, ehk 2-aastase sünnipäeval on paslik pakkuda küpsisetorti. Mina valmistasin väikesed küpsisetordid, kuid retsept on antud ühe suure küpsisetordi valmistamiseks, sest olgem ausad selliseid väikseid küpsisetordikesi on suurele hulgale inimestele suhteliselt tüütu teha.
Küpsisetort on ilmselt selline tort, mida igaüks on mingil ajahetkel valmistanud ja isegi väikesed lapsed saavad selle valmistamisega kenasti hakkama. Tänane küpsisetort on pisut võibolla teistsugune aga eks igas peres on ju omamoodi komponendid küpsisetordi valmistamisel, minu versiooni idee on saadud sõprade katsikulaualt.
EDIT PS! olen hiljem saanud tagasisidet, et tavalise maitsestamata jogurtiga jääb täidis liiga vedel ja siis kõik ujub laiali. Tegin prooviks ise ka tavalise maitsestamata jogurtiga ning tõesti oli täidis liiga vedel. Kuna esmakordselt kasutamisel oli mul oli märkimata jäänud asjaolu, et ise kasutasin kreeka maitsestamata jogurtit, mis on küllalt paks, siis nüüd parandan selle vea ning vabandan kõikide ees, kellel seetõttu kook nässu läks. Proovisin ka poole maitsestamata jogurti koguse asendada toorjuustuga, kuid siiski polnud täidis piisavalt paks, seega variant on kook valmistada Kreeka jogurtiga või siis kondensiim segada toasooja toorjuustuga.

Vajad:
4,5 pakki (180g pakk) Selga kondenspiima maitselisi küpsiseid
2 dl Pai Mango-banaani smuutit (immutamiseks)

200g kondenspiima
400g maitsestamata Kreeka jogurtit (või Philadelphia toorjuustu)
3-4 banaani

400g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
150g tumedat šokolaadi
kaunistamiseks mandlilaaste ja maasikaid

Sega kondenspiim ja kreeka jogurt (või toorjuust). Purusta kahvliga banaanid. Kasta küpsised enne serveerimisalusele ladumist ühelt poolt smuutisse ning lao 3x4 tk serveerimisalusele. Määri peale õhuke kiht purustatud banaane ja sellele jogurtisegu. Korda smuutisse kastetud küpsiste, jogurti ja purustatud banaaniseguga kuni kõik komponendid on otsas ja viimaseks kihiks jäta jogurtiga segatud kondenspiim. Aseta külmikusse vähemalt 5 tunniks tahenema. Enne serveerimist sulata kuumaveevannil šokolaad ning sega toasooja toorjuustuga. Määri ühtlase kihina küpsisetordile. Kaunista mandlilaastude ja maasikatega.

13 comments:

  • Annika ütles ...

    Kristel, palju õnne! Olen aeg ajalt su tegemistel silma peal hoidnud ja nüüd ma näen, et su areng fotograafiliselt on olnud hüppeline. Toidu tegemisel hoian suu kinni, pole just minu tugevamaid kõlgi:-) J amulle meeldib, et uuendasid oma blogi visuaalset poolt. Super tubli oled!

  • Kristel ütles ...

    aitäh Annika. Äärmiselt tore on lugeda sinusuguse ülihea fotograafi nii positiivset arvamust. Blogi uuendamisega on mul nagu iga kevadise suurpuhastusega, et tahaks midagi uut ja paremat. Kuigi ma praeguse ilmega veel 100% rahul ja valmis ei ole siis kõvasti parem on see tõesti kui vana, tavaline, ilme.

  • Kristel ütles ...

    aitäh Merike ja Juta! heh, Juta kusjuures, ma täna just mõtlesin et blogi on mul nagu kolmas laps :) Nõuab oma aega ja aega-ajalt garderoobiuuendust :)

  • Anonüümne ütles ...

    2 dl immutamiseks on selgelt liiga vähe. Kaks pakki viiest praegu laiali laotatud ja immutusvedelik otsas (immutamisel ikka küpsis korralikult kuivemaks tilgutatud)! Ja kas see kon.piima ja jogurtisegu peabki nii vedel tulema (korgiga kon.piim ja Gefiluse 2,5% jogurt)?

  • Kristel ütles ...

    Mina kasutasin kreeka jogurtit, mis on küll pisut paksem ja segu oli normaalne. Ma arvan et vedelam koostis ei peaks probleemiks olema, kuna küpsised imavad üleliigse endasse. Immutasin küpsiseid ühelt poolt, kui mõlemalt poolt immutada, jääb tõesti 2dl väheks.

  • Unknown ütles ...

    Tere, leidsin blogi otsides piparkoogitaigna õpetust, tainas tuli väga maitsev. Mina kes ma ei kokka üldse ,leidsin siit inspireerivaid retsepte ja tekkis tõsine huvi järgi proovida :D. Aitäh, väga tubli oled,üka ilusamaid blogisid,mida näinud olen. Edu ja õnne! Annely

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD