Lihtne paisutatud nisuga juustukook

19 märts 2012 0 comments
Eelmisel nädalal oli mul kokkulepitud külastus sõbranna poole, et seal pisut jutelda. Pealegi mu kodused peavad niigi pidevalt mu mõttevälgatustest kooke testima on vahest ka hea viia külakostiks midagi seesugust. See kook valmis äärmiselt lihtsalt, mille valmistamisega peaks hakkama saama küll igaüks. Põhja valmistamisel võib veelgi mugavamaks minna ja valmistada poesmüüdavast magusast muretainast. Seda kooki võib valmistada nii lahtikäivas koogivormis kui ka väikestes vormides ning miks mitte ka muffinipanni kasutada. Siiski on kooki mõistlik süüa kohe, kui nisuhelbed on milka toorjuustuga kokku segatud, sest siis on nad veel krõmpsud. Pika ootamisega, muutuvad nisuhelbed pehmeks ning võib tunduda nagu sööks šokolaadiseid vahukommidega kooki - mis pole ju ka absoluutselt halb mõte :) Nii et valikud on selle koogi valmistamisel ja söömisel mitu.
Põhi:
200 g võid
80 g suhkrut
25 g mandlijahu
5 dl jahu
1 muna
1/4 tl soola
1/2 tl vaniljeekstrakti
1 tl sidrunimahla

Täidis:
4 karpi (700g) Milka toorjuustu (Philadelphia)
200 g Paisutatud nisu meega (hommikusöögihelbed)

1. Valmista tainas köögikombainis, kui see on võimalik. Selleks vala jahu, sool, mandlijahu masinasse. Lisa väikesed võitükid ning lase lõiketeral seni töötada kui valmib riivsaiataoline mass. Lisa muna, suhkur, sidrunimahl ja vaniljeekstrakt. Kui tainas on ühtlane vormi sellest kiirelt pall, mässi kilesse ja pane 2 tunniks külmikusse tahenema. Kui sul köögikombaini kasutada ei ole siis sega jahuga sool ja mandlijahu. Sega kokku muna, toasoe või ja suhkur, sidrunimahl ja vaniljeekstrakt. Vala jahusegule ning haki noaga (Ära käsi kasuta, kuna käed on soojad) kui saad pudrutaolise massi. Mässi kilesse ja pane külmikusse 2h tahenema.
2. Suru koogipõhi 24cm koogivormi põhja ja äärtele. Kata vormi servad fooliumiga ning küpseta 190C juures 15 minutit. Eelmada ettevaatlikult foolium ning küpseta veel 10-15 minutit. Lase jahtuda.
3. Sega milka toorjuust nisupallidega ning vala eelküpsetatud põhjale. Serveeri kohe.


0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD