Kerge Limoncello juustutort

31 oktoober 2011 2 comments
limoncello_tort_blog

Ma olen alati küpsetamata juustutorte pidanud küll maitsvateks, kuid alati on nad nii rammusad et vahest on lausa ühe tüki söömise järel tunne et võtaks peale ühe ampsu kiluvõileba. Kuigi ma üldiselt eriline sidrunitortide-kookide austaja ei ole, siis see kook oli isegi minu jaoks väga maitsev - ning mis peamine mõnusalt kerge. Limoncello on itaalia päritolu sidruniliköör ning viimaselt itaalia tripilt tõin kaasa ühe väikese suveniirpudeli, mille siis nüüd koogi sees ära kasutasin. Siinsetele lugejatele mõeldes, vaatasin üle ka meie kaubanduse alkoholiletid ning sealgi oli Limoncello kenasti müümiseks ritta pandud.

vajad:
160g digestive küpsiseid
60g võid
1/4tl kaneeli

500g (2 tuubi) OTTO ricotta kohupiimapastat
380g maitsestama jogurtit
2 sidruni mahl ja koor
4sl mett
2sl demerara suhkrut
0.5 dl Limoncellot
0.5dl vett
7 želatiinilehte


1. Purusta küpsised ja sega sulatatud või ning kaneeliga. Suru küpsisesegu 24cm koogivormi põhja.
2. Pese sidrunid hoolega puhtaks ning riivi sidrunitelt koor. PS! väga hea nipp on kõik riivitud sidruni koor kergelt riivilt kätte saada kui surud küpsetuspaberi tüki enne sidrunit riivima hakates riivile ning hiljem eemaldad paberi koos riivi esiküljele jäänud sidrunikoorega. Pressi sidrunitest mahl (üks sidrun peaks andma u 50ml vedelikku) Lisa juurde 50 ml vett ning aseta želatiinilehed vedelikku paisuma.
3. Sega kokku ricotta kohupiimapasta, maitsestamata jogurt, mesi, suhkur, sidrunikoor ja Limoncello.
4. Sulata želatiin asetades nõu milles on paisunud želatiin, keeva veega täidetud anumasse. Sulata kuni želatiin on muutunud vee sarnaseks. Jahuta pisut. Sega paar lusikatäit ricottasegu želatiinisegusse ning sega ettevaatlikult et täidis korralikult seguneks.
5. Vala kogu täidis küpsisepõhjale ning aseta vähemalt 5h kuni üleööks külmikusse tarretuma.
serveerimiseks kasta vorm koos koogia u 3cm sügavusse vette. Kuivata ning ava vorm ning serveeri.

2 comments:

  • Kristel ütles ...

    Roosa kook on ka ilus, Õnneks on sul tüdruk veel nii väike, et roosa ei ole veel A ja O, aga vaata kui ta suuremaks kasvab siis ta lausa rõõmustab kui kook on tema lemmikvärvi - roosa :)

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD