Igatahes tänane üllitis oli täitsa hea, originaalretseptis oli küll Gorgonzola juust aga ma ei tea mis meeltesegaduses ma poes arvasin, et on vaja kitsejuustu.

Vaja läheb (u 3 sööjale):
1 spl võid
1 sibul
1 suurem küüslauguküüs
2dl (u 150g) riisi
4dl puljongit (kana või köögivilja)
1,5dl valget veini
100g suituspeekonit
220g kana rinnafileed
50g kitsejuustu (või Gorgonzolat)
1/8 tl muskaatpähklit
1/8 tl musta pipart
1/8 tl basiilikut
10g värsket spinatit
1. Haki sibul, küüslauk, sink ja kanafilee.
2. Sulata potis keskmisel kuumusel või. Lisa hakitud sibul ja küüslauk. Kui sibul muutub klaasjaks lisa suitsupeekon. Prae veidikene ning lisa kuubikuteks lõigatud kanafilee.
3. Kui kana on valgeks küpsenud lisa riis ning prae 3-4 minutit.
4. Sega omavahel vein ja puljong. Lisa 2dl puljongisegu potti ning sega aeg-ajalt. Kui vedelik on ära keenud lisa järgmine 2dl kogus ja nii kuni kõik puljongisegu on ära kasutatud.
5. Lisa risottole muskaatpähkel, pipar ja basiilik.
6. Keera pliidi kuumus väikseks ning lisa koor ja kitsejuust. Lõpuks lisa hakitud spinat. Sega kõik korralikult läbi ja lase maitsestuda paar minutit.