Beebileib ja Pähklileib

26 november 2010
Viimasel ajal läheb leib, kui kuum kaup ja nädalaga on 2 pätsi haihtunud näljaste kõhtu. Selkorral mõltesin ka väiksemate peale ja tegin leiva beebide jaoks. Kuigi mu poisil veel hambaid pole aga niisama lutsumiseks on päris hea anda. Beebileib seepärast, et sinna ei ole lisatud soola ja suhkrut. Küpsetasin muffini vormis, koos teiste väikeste leivakestega.
Ehk siis beebileivaks läheb vaja (u 3tk):

2dl eelkergitatud leivajuuretist
1sl kaerakliisid
2-3sl rukkijahu

Beebileiva segu panna võitatud muffinivormidesse ja laste soojas kohas 3-4h kerkida ning küpsetada 200c juures umbes 30 minutit. Ahjusoojale leivale võib peale määrida vett, või võid, et koorik liiga kõva ei jääks.


Viimastel kordadel olen teinud ka pähklileiba, mis on uskumatult hea. Kui esimest korda tegin prooviks väikesed pähklileivakesed, siis selkorral otsustasin tavalise leiva asemel teha pähklileiba. Oodates aga päevast aega, et leivast korralikku pilti teha siis nagu juuresolevalt pildilt näha on leib juba suht otsakorral :)

Pähklileiba tehes vajad:
1/3 leivatainast
peotäis kooritud pistaatsiapähkleid
peotäis metspähkleid

Küpsetada nagu leiba ikka. Alguses 250c juures 10-15 minutit, siis alandada kuumus 180-200C-ni ning küpsetada 35-45 minutit.
 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD