Kookospannkoogid värskete puuviljadega

27 veebruar 2014 2 comments
Mul on juba Taist tagasi jõudmisest mõte olnud valmistada kookospannkooke. Tai köögis eriti palju magustoite ei ole. Üks enam levinuid magustoite oli  kleepuv riis mangoga (ja kookospiimaga), kuid minule see eriliselt muljet ei avaldanud. Mis aga minule väga meeldis olid sealsed puuviljad, need olid nii magusad, mahlased, täiuslikud - mangod, ananassid, arbuusid, mangosteenid, papayad jne.

Puuvilja lett
Kui niivõrd palju puuvilju süüa, kui me seda seal tegime siis muu magusa isu peale justnagu ei tulegi. Siiski võtsime vahelduseks puuviljadele, tänaval müüdavaid pannkooke. Need olid muidugi klass omaette, igale kliendile valmistati sinu silmade all paberõhukesed pannkoogid, mis täideti vastavalt kliendi soovile: puuviljade, kondenspiima, nutella vmt  - tõeline maiuspala. Pannkooke valmistati kahest erinevat laadi taignast. Üks oli väga vedel ning teine oli taignapallist valmistatud pannkoogid. Nüüd hiljem kodus uurides selgus, et tahke taigen, oli ilmselt roti pannkoogi taigen ning vedel oli kookospannkoogi taigen.
Pannkoogiputka
Täna proovisin valmistada aga hoopis kolmandaid pannkooke, mida sõime lemmikuks kujunenud kohvikus - Coffe Club'is - kus kohvi oli tõeliselt maitsev (kohe kindlasti parem kui starbucksis) ning alati valitud toit äärmiselt maitsev. Niisis seal sõime hoopis kolmandat sorti pannkooke, mis olid paksud, nagu sõrnikud, kuid suus sulavalt kerged, kookoselised. Pannkoogid serveeriti koos puuviljade, siirupi ja vahukoorega. Kuna ma ühtegi sellist retsepti ei tuvastanud, siis kombineerisin sarnase tulemuse saamiseks allolevad komponendid ning tulemus sai väga sarnne. Küll tuleb aga nende küpsetamisel olema kannatlik, kuna liiga tulise panniga küpsetades võivad koogid kõrbema minna ning liiga kiirelt pannkoogi ümber keeramisel on oht saada lagunenud koogid. Nii, et kannatust :) Muidugi võib riisijahu asendada nisujahuga, kuid enda kõhu heaoluga arvestades, kasutan nisujahu asemel riisijahu.

3 pakki ricotta kohupiima (Otto)
2 dl kreemist kookospiima
2 dl riisijahu
1 banaan
150 g suhkrut
4 muna

Serveerimiseks:
värskeid puuvilju
agaavisiirupit (või mett)
röstitud kookoslaaste

Vahusta munad poole koguse suhkruga tugevaks vahuks. Püreeri banaan ning sega hulka ricotta, suhkur, kookoskoor - võid paar korda kogu segu saumikeseriga läbi suristada. Sega hulka riisijahu ja vahustatud munad ning sega korralikult läbi. Kuumuta pann keskmisel kuumusel, vala pannile oliivõli või kookosõli ning tõsta lusikaga tainas pannile küpsema. Kontrolli kuumust ning küpseta kuni servad hakkavad kuldseks muutuma ning keskosa on juba kergelt tahenenud, keera pannkook ümber ning küpseta valmimiseni. Serveeri värskete puuviljade, mee või agaavisiirupi ja röstitud kookoslaastudega.

2 comments:

  • MARIT ütles ...

    Väga maitsvad pannkoogid, kindlasti teen veel! Tegin küll mõningad muudatused retseptis-jätsin banaani ära(ei meeeldi banaani maitse küpsetistes) ja kuna tainas jäi küllaltki vedel lisasin veidi rohkem riisijahu. Hästi mõnusad pannkoogid tavapärastele hapupiima või kohupiima pannkookidele!

  • Kristel ütles ...

    Rõõm lugeda et retsept oli sulle meeltmööda. Tõesti banaani asendamisel võib rohkem riisijahu lisada, kuna banaan, lisaks maitsele, aitab ka koostisaineid koos hoida :)

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD