Marjatiramisu

22 juuni 2013 0 comments
Mõnus suvine kook, kus domineerivad suvised marjad ja vahukoorekreemine täidis.

 Vajad: 200 g Lady Fingers biskviitküpsiseid (või keelekese küpsiseid)

200 g värskelt pressitud apelsinimahla (u 2-3 väikse apelsini mahl)
2 sl Cointreau likööri

500 g mascarponet või toorjuustu (Philadelphia)
50 g suhkrut
200 ml vahukoort
1 sl vaniljesuhkrut
u 1 kg värskeid maasikaid, vaarikaid, mustikaid


1. Pressi apelsinidest mahl välja ning lisa juurde cointreau liköör.
2. Vahusta toasoe mascarpone või toorjuust suhkruga kreemjaks. Vahusta vahukoor koos vaniljesuhkruga kergelt vahule. Sega mascarpone segule ettevaatlikult vahukoor.
3. Poolita niipalju ühesuuruseid maasikaid, et need kataks koogivormi ääred. Ülejääänud maasikad haki väiksemaks.
4. Voorderda 24-cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Lao apelsinimahla sisse kastetud küpsised koogivormi põhja, tõsta äärde pooleks lõigatud maasikad, vala peale 1/2 mascarpone segust, puista peale maasikaid. Korda tegevust küpsiste ja mascarponeseguga. Tõsta kook 4 tunniks külmkappi ning enne serveerimist kaunista värskete marjadega.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD