See blogi kisub siin juba pisut liiga magusak, seega vahelduseks tegin mõnda suppi ka :) See on mõnus ja soojendav supp, kus tšilli ei domineeri vaid täiendab mõnusat tomatist suppi. Kes muidugi soovib tulisemat, võib lisada cayenne pipart või tšillit aga säästes end kõrvu laste kisast söögilauas, et kurk kõrvetab, jätsin selkorral lisamata ja tšilliste hiidkrevettide asemel said lapsed supi peale krõbedaks praetud kanafileed.
Vaja läheb (4-le):
1 sibul
3 küüslauguküünt
2 sl oliivõli
800 g purustatud tomateid
350 ml köögiviljapuljongit
1 peotäit värsket basiilikut
1 karp (200g) Sweet chilli toorjuustu (Philadelphia)
1 tl demerara suhkrut
soola,
värskelt jahvatatud pipart
peale:
12 hiidkrevetti
2 küüslauguküünt
1 kuivatatud tšillikaun
oliivõli
Kuumuta poti põhjas õli. Lisa hakitud sibul ja purustatud küüslauguküüned ning hauta madalal kuumusel umbes 4 minutit. Sega juurde tomatid ja köögiviljapuljong ning kuumuta supp keemiseni. Vähenda kuumust, kata pott kaanega ning keeda madalal kuumusel umbes 10 minutit.
Lisa basiilikulehed ja toorjuust ning püreesta nuimikseriga ühtlaseks. Kuumuta läbi ning sega juurde suhkur, maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud pipart.
Sulata hiidkrevetid ning kalla liigne vedelik ära. Kuumuta pannil oliivõli, haki sisse kuivatatud tšillikaun ja purustatud küüslauguküüned. Tõsta hiidkrevetid pannile ning prae mõlemalt poolt, umbes 1-2 minutit, kuni hallikas värvus on asendunud roosaka värvusega. Puista peale pisut meresoola. Tõsta supp kaussidesse, pigista peale pisut hapukoort, jahvata peale värsket pipart ning tõsta keskele koortest puhastatud ja tükeldatud hiidkrevetid.
1 sibul
3 küüslauguküünt
2 sl oliivõli
800 g purustatud tomateid
350 ml köögiviljapuljongit
1 peotäit värsket basiilikut
1 karp (200g) Sweet chilli toorjuustu (Philadelphia)
1 tl demerara suhkrut
soola,
värskelt jahvatatud pipart
peale:
12 hiidkrevetti
2 küüslauguküünt
1 kuivatatud tšillikaun
oliivõli
Kuumuta poti põhjas õli. Lisa hakitud sibul ja purustatud küüslauguküüned ning hauta madalal kuumusel umbes 4 minutit. Sega juurde tomatid ja köögiviljapuljong ning kuumuta supp keemiseni. Vähenda kuumust, kata pott kaanega ning keeda madalal kuumusel umbes 10 minutit.
Lisa basiilikulehed ja toorjuust ning püreesta nuimikseriga ühtlaseks. Kuumuta läbi ning sega juurde suhkur, maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud pipart.
Sulata hiidkrevetid ning kalla liigne vedelik ära. Kuumuta pannil oliivõli, haki sisse kuivatatud tšillikaun ja purustatud küüslauguküüned. Tõsta hiidkrevetid pannile ning prae mõlemalt poolt, umbes 1-2 minutit, kuni hallikas värvus on asendunud roosaka värvusega. Puista peale pisut meresoola. Tõsta supp kaussidesse, pigista peale pisut hapukoort, jahvata peale värsket pipart ning tõsta keskele koortest puhastatud ja tükeldatud hiidkrevetid.
0 comments:
Postita kommentaar