Tõeliselt lihtne ja maitsev toit. Toidu valmistamiseks kulub omajagu potimäärimist aga tulemus on seda väärt.
Kinoa kui selline, on meie pere laual uus avastus ning isegi lapsed sõid küsimata, mis see on. Kinoa on väga kõrge valgusisaldusega teravili ning on suurepärane magneesiumi, raua ja kaltsiumiallikas. Kinoat soovitatakse enne kasutama hakkamist leotada vähemalt 8 tundi, kuid mina ei ole seda teinud ja ka kibedat maitset ei ole tundnud. Räägitakse ka, et osad tootjad on kinoa juba enne pakendamist kibeainest puhastatud - võibolla siis tõesti. Seda vormirooga võib valmistada ka lihata, kuid kindlasti ma ei soovita tomatikastmest välja jätta marineeritud kurki, muus osas võib olla loominguline ja oma maitsest lähtuv. Retsept on mugandatud kujul võetud siit.
Vaja läheb:
500g kvaliteetset hakkliha
pool sibulat
1 küüslauguküüs
soola - pipart
150 ml kinoa (keetmata)
1 väiksem suvikõrvits
Tomatikaste:
pool sibulat
50 g porgandit
1 küüslauguküüs
1 paprika
peale:
riivitud parmesani
1. Keeda kinoat 15 minutit (vastavalt pakendil antud keetmisajale).
2. Kuumuta pannil hakitud sibul ja küüslauk, lisa hakkliha ning pruunista. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Kuumuta potis pisut oliivõli. Lisa väiksemaks hakitud sibul, paprika ja küüslauk. Kuumuta paar minutit. Lisa purustatud tomatid ja kuubikuteks lõigatud marineeritud kurk. Maitsesta soola, pipra, suhkru ja suitsutatud paprika ning tüümianiga ning kuumuta veel mõned minutid. Sega keedetud kinoaga.
4. Riivi jämeda riiviga suvikõrvits. Sega kokku ricotta ja kohupiimapasta.
5. Tõsta lusikaga ahjuvormi põhja õhuke kiht kastet. Tõsta ahjuvormi riivitud suvikõrvits, sellele hakkliha, ricotta ja kaste.
Riivi peale parmesani juustu ning küpseta 175C juures 30-35 minutit.
Kinoa kui selline, on meie pere laual uus avastus ning isegi lapsed sõid küsimata, mis see on. Kinoa on väga kõrge valgusisaldusega teravili ning on suurepärane magneesiumi, raua ja kaltsiumiallikas. Kinoat soovitatakse enne kasutama hakkamist leotada vähemalt 8 tundi, kuid mina ei ole seda teinud ja ka kibedat maitset ei ole tundnud. Räägitakse ka, et osad tootjad on kinoa juba enne pakendamist kibeainest puhastatud - võibolla siis tõesti. Seda vormirooga võib valmistada ka lihata, kuid kindlasti ma ei soovita tomatikastmest välja jätta marineeritud kurki, muus osas võib olla loominguline ja oma maitsest lähtuv. Retsept on mugandatud kujul võetud siit.
Vaja läheb:
500g kvaliteetset hakkliha
pool sibulat
1 küüslauguküüs
soola - pipart
150 ml kinoa (keetmata)
1 väiksem suvikõrvits
200 g ricotta kohupiima
250 g ricotta kohupiimapastat
Tomatikaste:
pool sibulat
50 g porgandit
1 küüslauguküüs
1 paprika
390 g purustatud tomateid ürtidega
2 keskmist marineeritud kurki
2 keskmist marineeritud kurki
soola
pipar
1 tl pruuni suhkrut
1 tl suitsutatud paprika ja tüümiani maitseainetpeale:
riivitud parmesani
1. Keeda kinoat 15 minutit (vastavalt pakendil antud keetmisajale).
2. Kuumuta pannil hakitud sibul ja küüslauk, lisa hakkliha ning pruunista. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Kuumuta potis pisut oliivõli. Lisa väiksemaks hakitud sibul, paprika ja küüslauk. Kuumuta paar minutit. Lisa purustatud tomatid ja kuubikuteks lõigatud marineeritud kurk. Maitsesta soola, pipra, suhkru ja suitsutatud paprika ning tüümianiga ning kuumuta veel mõned minutid. Sega keedetud kinoaga.
4. Riivi jämeda riiviga suvikõrvits. Sega kokku ricotta ja kohupiimapasta.
5. Tõsta lusikaga ahjuvormi põhja õhuke kiht kastet. Tõsta ahjuvormi riivitud suvikõrvits, sellele hakkliha, ricotta ja kaste.
Riivi peale parmesani juustu ning küpseta 175C juures 30-35 minutit.
1 comments:
Ikka väga hea vormiroog. Külalised küsivad iga kord retsepti kui on maitsta saanud.
Postita kommentaar