Tortiljatort on mõnus suvine kook, mis ei vaja palju aega
ettevalmistamiseks ning võib oodata külmkapis külaliste tulekuni. Soovitav on
tortiljad eelnevalt ahjus krõbedamaks küpsetada, samas ei pea kartma, et hiljem
on kooki ebamugav süüa, kuna külmikus muutuvad kihid pehmemaks. Kuna tortiljakihid
on siiski pisut elastsed, ja koogikahvel sealt, samal päeval süües, sujuvalt läbi vaju on lastel
soovitav süüa kooki kihiti. Idee tortiljatortist leidsin, kui sirvisin mõniaeg tagasi toimunud Farmi toorjuustu retseptide mängu saadetud retsepte, seal üks retsepti saatja rääkis tortiljatordist ning kuna see tundus minu jaoks niivõrd uudne lahenemine soolastele tortiljadele siis sealt see idee mulle pähe kummitama jäi. Küll ma aga ei mäletanud, kuidas seda tehti nii, ning need retseptid enam delfi naistelehel avaldatud ei ole, seega lasin oma loomingul lennata ja selline ta valmis sai.
Vajad:
8 nisutortiljat
400 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
2 dl vahukoort
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 sl värskelt pressitud sidrunimahla
250 g maasikaid
20 g mandlilaaste
1. Kuumuta ahi 175C-ni. Aseta tortiljad küpsetuspaberiga kaetud
ahjuplaadile, puista peale pisut suhkrut ning küpseta umbes 8 minutit, et need
muutuksid krõbedamaks. Lase jahtuda.
2. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga kreemjaks.
Sega juurde sidrunimahl. Vahusta eraldi kausis vahukoor ja vaniljesuhkur
tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikult toorjuustuseguga.
3. Aja pann kuumaks ning rösti, kuival pannil,
mandlilaastud kuldseks.
4. Aseta serveerimisalusele 1 nisutortilja, kui
tortilja hakkab alusel liikuma võid pisut täidist alumise kihi alla määrida.
Määri esimesele kihile toorjuustutäidis ning pane peale viiludeks või
tükeldatud maasikad. Tõsta peale teine tortilja, määri toorjuustukreemiga ning
riputa peale rösitud mandlilaaste. Korda selliselt kuni kõik komponendid on
otsas ning kata koogi viimane kiht toorjuustukreemiga.
5. Tõsta tortiljatort külmikusse vähemalt kaheks tunniks tahenema.
Enne serveerimist kaunista maasikate ja mandlilaastudega.
2 comments:
Olen seda asja paar korda teinud. Päris mõnus vahelduseks.. Hea ja kiire ka.
Tõesti valmis see kiirelt ning vahelduseks, eriti suveks, ideaalne.
Postita kommentaar