Kevad-kevad-kevad! Ma ei tea, miks kevade saabudes tekib mul tohutu salatite isu. See salat küll mingi saleneja salat ei ole, kuna sisaldab ohtralt süsivesikuid, aga siiski, maitseb see imehästi ja vahest on hea süüa kõht head ja paremaid süsivesikuid täis. Kreeka pähkleid ma mingil ajal eriti ei tarbinud, kuid Indias käies vestlesime päris pikalt ühel õhtusöögil, meie ülitoreda Sikhist reisikorraldajaga, Mr Lucky-ga ning ta ütles, et iga päev süües 1 kreeka pähkel, ennetab infarkti ohtu ja veresoonte lupjumist. Tore teada aga mingil x põhjusel, kas siis alateadlikult või mitte aga peale seda reisi ei ole mu sahtlist kunagi puudunud korralikud kreeka pähklid.
Vaja läheb:
1 hapu õun
1 pirn
1 sl värskelt pressitud sidruni mahla
100 g punaseid viinamarju
50 g kreeka pähkleid
200 g lepasuitsu juustu
kaste:
80 g majoneesi
30 g keefiri
sidrunipipart
soola
Koori ja tükelda õun ning pirn kuubikuteks. Piserda sidrunimahlaga - see hoiab puuviljadel ära tumenemise. Poolita viinamarjad ja lõika juust kuubikuks. Kui kreeka pähklite sisud on terved ja suured siis haki väiksemaks. Sega viinamarjad, juust ja pähklid kokku. Sega kokku kastme komponendid. Soovi korral sega kaste salatisse või serveeri kaste eraldi ja tõsta salatile kaste vahetult enne söömist.
Vaja läheb:
1 hapu õun
1 pirn
1 sl värskelt pressitud sidruni mahla
100 g punaseid viinamarju
50 g kreeka pähkleid
200 g lepasuitsu juustu
kaste:
80 g majoneesi
30 g keefiri
sidrunipipart
soola
Koori ja tükelda õun ning pirn kuubikuteks. Piserda sidrunimahlaga - see hoiab puuviljadel ära tumenemise. Poolita viinamarjad ja lõika juust kuubikuks. Kui kreeka pähklite sisud on terved ja suured siis haki väiksemaks. Sega viinamarjad, juust ja pähklid kokku. Sega kokku kastme komponendid. Soovi korral sega kaste salatisse või serveeri kaste eraldi ja tõsta salatile kaste vahetult enne söömist.
0 comments:
Postita kommentaar