Põldmarjakook kreemise täidisega

12 november 2011 0 comments
Enne, kui päris jõulupärased koogid hakkavad meie kodude laudu vallutama soovitan valmistada sellist äärmiselt lihtsat kooki, mis sobib ka kannatamatutele sööjatele sest see kook ei vaja pikemalt külmkapis ootamist kui mõni tund. Maitseb mahedalt ning peaks sobima ka inimesele, kes väga magusat kooki ei armasta. Meie, koos oma 4-aastase tütrega, valmistasime selle koogi isadepäevaks.

Koogipõhi:
200 g võid
80 g suhkrut
25 g mandlijahu
5 dl jahu
1 muna
1/4 tl soola
1/2 tl vaniljeekstrakti
1 tl sidrunimahla

Täidis:
500 g ricotta kohupiimapastat (Otto)
200 g suhkruga kondenspiima
2 sl sidrunimahla
4 lehtželatiini

Peale:
450 g põldmarju

1. Valmista tainas köögikombainis kui see on võimalik. Selleks vala jahu, sool, mandlijahu masinasse, lisa väikesed võitükid ning lase lõiketeral seni töötada kui valmib riivsaiataoline mass. Lisa muna, suhkur, sidrunimahl ja vaniljeekstrakt. Kui tainas on ühtlane vormi sellest kiirelt pall, mässi kilesse ja pane 2 tunniks külmikusse tahenema. Kui sul köögikombaini kasutada ei ole siis sega jahuga sool ja mandlijahu. Sega kokku muna, toasoe või ja suhkur, sidrunimahl ja vaniljeekstrakt. Vala jahusegule ning haki noaga (Ära käsi kasuta, kuna käed on soojad) kui saad pudrutaolise massi. Mässi kilesse ja pane külmikusse 2h tahenema.
2. Suru koogipõhi 24-26cm koogivormi põhja ja äärtele. Kata vormi servad fooliumiga ning küpseta 190C juures 15 minutit. Eelmada ettevaatlikult foolium ning küpseta veel 15 minutit. Lase jahtuda.
3. Täidise jaoks aseta želatiinilehed vähesesse külma vette paisuma. Viie minuti pärast pigista lehtedest vesi välja ning sulata keeva veega täidetud anumas kuni želatiin on täielikult sulanud. Samal ajal sega ricotta ja kondenspiim. Lisa juurde ka sidrunimahl. Tõsta paar lusikat täidist želatiinisegusse, see jahutab seda ning vähendab ohtu želatiinitäidise ebaõnnestumiseks. Sega ja vala ettevaatlikult ricottatäidisesse. Sega korralikult läbi ning aseta kook u 1-2 tunniks külmikusse tahenema.
4. Kui kasutad sügavkülmutatud põldmarju, tõsta need sulama ning lisa mõne aja möödudes koogile.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD