See retsepti idee tuli jälle Rimi retseptilehtedelt, mis ükskord poest leidsin. Forelli asemel kasutasin aind lõhe, kuna siinsetes poodides müüdavatel forellidel on ebameeldiv mudamaitse juures.
Maitses väga üllatavalt ning ise ei oleks eales selle peale tulnud, et niigi rasvarikkale kalale veel peekon ümber mässida.
Vajad (4-le):
500g lõhefileed
110g toorsuitsupeekonit
soola-pipart
juurde serveerimiseks:
Basmati riisi
kastmeks:
2dl hapukoort
1dl Felix kerge majoneesi
Peotäis värsket murulauku
soola-pipart
sidrunimahla
Eemalda kalalt nahk ning luud. Lõika filee 4 tükiks ning poolita need veel omakorda. Maitsesta soola-pipraga ning mähi pikuti pooleks lõigatud peekoniviilud ümber kala. Küpseta 170C ahjus kuni peekon on krõbe ja kala küpsenud. Keeda riis. Sega kokku kastme komponendid ning serveeri kala koos keedetud riisi ja kastmega.
0 comments:
Postita kommentaar