vajad:
150g võid
75g suhkrut
1 munakollane
240g jahu
täidis:
250g hapukoort
1 vaniljekaun
0,5 laimi koor
100g suhkrut
100g vahukoort
2 lehte zelatiini
peale:
400g punaseid sõstraid
mandlilaaste
Sega omavahel või, suhkur, munakollane ja jahu. Vormi taignast pall ja pane see 30. minutiks jahedasse. Suru taigen koogivormi nii, et servad jääksid kõrgemad ning küpseta 180C juures 15-20 minutit kuni taigen muutub kuldpruuniks. Jahuta.
Aseta želatiinilehed 5 minutiks külma vette ning sulata kuumaveevannis, jahuta pisut. Sega hapukoor, vanilje, riivitud laimi koor, suhkur ja vahustatud koor. Viimasena lisa ettevaatlikult jahutatud želatiin. Vala kreem koogipõhjale, lisa peale sõstrad ning kergelt röstitud mandlilaastud. Hoia enne serveerimist vähemalt 3h kuni üleöö külmkapis.
*Allikas - Ajakiri KÖÖK 05/2007

0 comments:
Postita kommentaar