Laimise täidisega sõstrakook

09 september 2011 0 comments
Minuni küll ei ole veel jõudnud sügiskookide valmistamise aeg ja nagu kiuste viimati maal käies ilutses ühel punasesõstra põõsal veel hulgaliselt punaseid sõstraid,. Mis ma loomulikult ju endale koju tõin ning valmistasin vahelduseks sootuks teistsuguse koogi - täitsa ilma ricotta ja toorjuustuta. Maitses väga mõnusalt kreemiselt, kuigi minu jaoks pisut liiga laimiselt, kuigi ma vähendasin originaalretseptiga võrreldes laimi kogust poole võrra aga lõppkokkuvõttes oli järgmiseks päeva õhtuks ikkagi kook otsas.

laimine_sostrakookC2

vajad:
150g võid
75g suhkrut
1 munakollane
240g jahu

täidis:
250g hapukoort
1 vaniljekaun
0,5 laimi koor
100g suhkrut
100g vahukoort
2 lehte zelatiini

peale:
400g punaseid sõstraid
mandlilaaste

Sega omavahel või, suhkur, munakollane ja jahu. Vormi taignast pall ja pane see 30. minutiks jahedasse. Suru taigen koogivormi nii, et servad jääksid kõrgemad ning küpseta 180C juures 15-20 minutit kuni taigen muutub kuldpruuniks. Jahuta.
Aseta želatiinilehed 5 minutiks külma vette ning sulata kuumaveevannis, jahuta pisut. Sega hapukoor, vanilje, riivitud laimi koor, suhkur ja vahustatud koor. Viimasena lisa ettevaatlikult jahutatud želatiin. Vala kreem koogipõhjale, lisa peale sõstrad ning kergelt röstitud mandlilaastud. Hoia enne serveerimist vähemalt 3h kuni üleöö külmkapis.

*Allikas - Ajakiri KÖÖK 05/2007
laimine_sostrakook_c

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD