Enne kui päris sügis kätte tuleb likvideerin oma laiskuse võla, mille ma maasikahooaja lõpetuseks valmistasin, ehk siis saage tuttavaks koogiga mida ei pea küpsetama - valmib kiirelt ning maitseb imehästi - nagu ikka :P. Küll aga tuleb kooki kahvli sisse löömisega oodata vähemalt öö, kuna kook vajab külmikus tahenemist.
Vaja läheb:
500g maasikaid (või teisi marju)
750g (3 tuubi) Otto Ricotta kohupiimapastat
2dl vahukoort
1 pk Selga kondenspiima küpsiseid
1,5dl suhkrut
10g želatiini
1/4tl purustatud vaniljet
Purusta küpsised pisut väiksemaks(kuid ära neid liiga väikseks pudista) ja lõika maasikad neljaks. Pane želatiin 1dl veega paisuma. Vahusta vahukoor suhkru ja vaniljesuhkruga. Sega ettevaatlikult juurde ricotta. Sulata želatiin kuuma veega täidetud anumal, jahuta pisut ning sega ettevaatlikult vahukoore-ricotta täidisega. Lisa küpsised ja maasikad ning sega kiirelt ühtlaseks. Täida küpsetuspaberiga kaetud 24cm läbimõõduga koogivorm seguga ning aseta ööseks külmkappi.
Serveeri värskete maasikatega või muude marjadega.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
2 comments:
Suppper hea tort.. Maitselt meenutab kõige tavalisemat küpsisetorti, aga maitse on palju mõnusam ja kreemisem.
Liis - nii tore et hästi maitses ning tõesti on see küpsisetordi kreemisem ja mõnusam variant.
Postita kommentaar